ULTRALAN CRINALE 20 ml solüsyon {İntendis} Uyarılar

İntendis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ultralan Crinale uyarılar, Ultralan Crinale zararları, Ultralan Crinale önlemler, Ultralan Crinale riskler, Ultralan Crinale yan etkisi, Ultralan Crinale alerji, Ultralan Crinale alkol, Ultralan Crinale hamileler, Ultralan Crinale emzirme, Ultralan Crinale araç kullanımı, Ultralan Crinale fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Mevcut salisilik asid konsantrasyonuna bağlı olarak sekonder enfeksiyonların ortaya çıkması engellenebilir. Primer bakteriyel ve mikotik deri hastalıkları (özellikle şiddetli formları) için ise bu konsantrasyonlar yeterli değildir. Bu gibi durumlarda ek olarak antibakteriyel veya antimikotik bir tedavi uygulanmalıdır.
Ultralan Crinale regadlarda veya ülserasyonlarda (örn. ulcus cruris) uygulanmamalıdır. Yüze uygulamalarda Ultralan Crinale'nin göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.
Ultralan Crinale perioral dermatit ve rosacea tedavisi için uygun değildir.
Ultralan Crinale, zarı perfore olan kulağa uygulanmamalıdır.
Salisilik asid hemen hemen tümüyle rezorbe olduğu için, Ulcus pepticumlu böbrek rahatsızlıkları ve hemorajik diatezli olan hastalarda veya diğer salisilik asid'lerin (örn., salisilat içeren preparatlar) sistemik kullanımıyla birlikte, uygulamadan kaçınılmalıdır.
Gebeliğin ilk üç ayında, kortikoid içeren lokal terapötikler, büyük miktarlarda ya da uzun süreli kullanılmamalıdır. Hamilelik esnasında Ultralan Crinale'nin uzun süreli (4 haftanın üzerinde) ve/veya geniş alanlardaki uygulamalarından (vücut alanının yakl. % 10'u ve fazlası) kaçınılmalıdır.