ULTRACAIN-DS FORTE 100 karpul Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ultracain gebelik kategorisi C'dir. Ultracain hamilelik kategorisi, Ultracain gebelik kategorisi, Ultracain emzirme, Ultracain anne sütüne geçer mi, Ultracain laktasyon, Ultracain hamilelerde kullanımı, Ultracain ve bebek, Ultracain kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü

Gerekli olmadıkça gebelik potansiyeli olan kadınlarda kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Artikainin doğum sırasında kullanımı dışmda gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili sınırlı veri bulunmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, artikainin gebelik, embriyonal/fötal gelişim, doğum veya doğum sonrası gelişim üzerinde doğmdan veya dolaylı olumsuz bir etkisi gösterilmemiştir,

Epinefrin ve artikain plasenta bariyerinden geçer. Gebe kadının tedavisi sırasında yanlışlıkla intravenöz olarak uygulanması halinde, epinefrin üterin perfüzyonu azaltabilir.

Gebelik sırasında ULTRACAİN ancak dikkatli bir risk/yarar değerlendirmesi yapıldıktan sonra kullanılmalıdır. Gebelik sırasında kullamm endikasyonu doğarsa, ULTRACAİN D-S Forte yerine, daha düşük epinefrin içeriğine sahip olan ULTRACAİN D-S’nin uygulanması tercih edilmelidir.

Anne sütüne klinik öneme sahip miktarda ULTRACAİN geçmediğinden, emzirmenin kesilmesine genellikle gerek yoktur.

Üreme yeteneği/Fertilite