ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet (28 tablet) Dozu

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ulsepan dozu, Ulsepan dozaj, Ulsepan doz aşımı, Ulsepan uygulama, Ulsepan kullanım şekli, Ulsepan kullanımı, Ulsepan kullanım süresi, Ulsepan açmı tokmu, Ulsepan nedir, Ulsepan ne için kullanılır, Ulsepan nasıl kullanılır, Ulsepan faydaları, Ulsepan etkileri, Ulsepan günde kaç kez, Ulsepan sabah mı akşam mı, Ulsepan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

12 yaşın üzerindeki çocuklarda ve erişkinlerde:

Gastroözofageal reflü hastalığında

Önerilen doz günde 1 adet ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet’tir. Bazı durumlarda doz iki katma çıkarılabilir (günde 2 adet EL SEP AN 40 mg enterik kaplı tablet). 4 haftalık tedavisonunda iyileşmeyen hastalar için 4 haftalık ilave bir tedavi düşünülebilir.

Erişkinler:

Uysun iki antibiyotikle kombine olarak//, pylori eradikasyonunda

H. pylori pozitif gastrik ve duodenal ülserli hastalarda, etkenin tamamen ortadan kaldırılması için kombine tedavi uygulanmalıdır. Direnç ve uygun antibiyotiklerin reçetelenmesi için varsaulusal öneriler gibi resmi yerel rehberler göz önünde bulundurulmalıdır. H. pylorieradikasy onu için direnç durumuna göre aşağıdaki kombinasyonlar önerilebilir:

a) Günde 2 defa 1 ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet+ Günde 2 defa 1000 mg amoksisilin

+ Günde 2 defa 500 mg klaritromisin

b) Günde 2 defa 1 UL SEP AN 40 mg enterik kaplı tablet

+ Günde 2 defa 400-500 mg metronidazol (veya 500 mg tinidazol)

+ Günde 2 defa 250-500 mg klaritromisin

c) Günde 2 defa 1 ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet+ Günde 2 defa 1000 mg amoksisilin

+ Günde 2 defa 500 mg metronidazol (veya 500 mg tinidazol)

H. pylori eradikasy onu için kombinasyon tedavisinde ikinci ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet, akşam yemeğinden 1 saat önce alınmalıdır. Kombinasyon tedavisi genellikle 7 günuygulanır ve toplam 2 haftaya kadar 7 gün daha uzatılabilir. Ülser tedavisi için pantoprazoltedavisine devam edilecekse duodenal ve gastrik ülser için doz önerileri göz önünealınmalıdır.

Kombine tedavinin gerekmediği durumlarda, örneğin hasta H. pylori negatif ise, aşağıda belirtilen dozda ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet monoterapisi uygulanır:

Gastrik ülser tedavisinde

Günde 1 tablet ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet alınır. Bilhassa, diğer tedavilere yanıt alınamaması gibi özel vakalarda doz iki katma çıkarılabilir (günde 2 adet ULSEPAN40 mg enterik kaplı tablet). Gastrik ülser tedavisinde genellikle 4 haftalık bir süre gereklidir.Eğer bu süre yeterli değilse, genellikle ilave bir 4 haftalık tedavi süresinde iyileşmegözlenecektir.

Duodenal ülser tedavisinde

Günde 1 tablet ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet alınır. Bilhassa, diğer tedavilere yanıt alınamaması gibi özel vakalarda doz iki katma çıkarılabilir (günde 2 adet ULSEPAN 40 mgenterik kaplı tablet). Duodenal ülser tedavisinde genellikle 2 haftalık bir periyod gereklidir.

Eğer bu süre yeterli değilse, vakaların tamamına yakınında ilave bir 2 haftalık tedavi süresinde iyileşme gözlenecektir.

Zollinger Ellison Sendromu’nun ve diğer patolojik hipersekresyonlu durumların uzun dönem tedavisinde

Tedaviye 80 mg’lık (2 adet EILSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet) günlük doz ile başlanmalıdır. Bundan sonra doz, gastrik asit sekresyonu ölçümleri esas alınarak gerektiğişekilde yükseltilebilir veya düşürülebilir. Günlük doz 80 mg’ın üzerinde olduğunda, dozbölünerek günde 2 kez verilmelidir. Pantoprazol dozunun geçici olarak 160 mg’ın üzerineçıkarılması mümkündür, ancak yeterli asit kontrolü için gerekenden daha uzun süreuygulanmamalıdır. Zollinger Ellison Sendromu’nda ve diğer patolojik hipersekresyonludurumlarda tedavi süresi sınırlandırılmamıştır ve klinik gereksinimlere göre ayarlanmalıdır.

Uygulama şekli:

ULSEPAN çiğnenmemeli veya kırılmamak; yemekten bir saat önce su ile bütün olarak yutulmalıdır.

İlacın alınması unutulduğunda, gecikmiş olan doz alınmamalıdır. Tedavi, hastanın doz şemasına göre, bir sonraki dozdan itibaren sürdürülmelidir.

LEŞEPAN ile tedavinin erken kesilmesi veya tedaviye ara verilmesi konusunda hekime danışılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonu bozulmuş hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur. Böbrek yetmezliği olan hastalarda ULSEPAN’m kombine tedavisine dair etkililik ve güvenlilik ile ilgili veriolmadığından, bu hastalarda H.pylori eradikasyonu için ULSEPAN ile kombine tedaviuygulanamamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda günlük 20 mg pantoprazol dozu aşılmamalıdır. Orta ve ağır derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda LESEPAN’ın bu hastalardaki kombinetedavisine dair etkililik ve güvenlilik ile ilgili veri olmadığından, bu hastalarda H.pylorieradikasyonu için LEŞEPAN ile kombine tedavi uygulanamamalıdır. Ağır karaciğeryetmezliği olan hastalarda tedavi sırasında, özellikle de uzun süreli kullanımda karaciğerenzimleri düzenli olarak izlenmelidir. Karaciğer enzimlerinin yükselmesi durumunda

ULSEPAN kullanımı kesilmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

12 yaşın altındaki çocuklarda etkililik ve güvenliliğine ilişkin kısıtlı veri bulunması nedeniyle, ULSEPAN’m, bu yaş grubundaki çocuklarda 40 miligramlık dozda kullanılmasıönerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda doz aşımı belirtileri bilinmemektedir.

2 dakika içinde 240 mg i.v. dozlara kadar uygulanmış ve iyi tolere edilmiştir.

Pantoprazol proteinlere yüksek oranda bağlandığı için, hemen diyaliz edilemez.

Aşırı dozda alınması sonucu zehirlenme belirtileri görüldüğünde semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanması dışında bir terapötik uygulama tavsiye edilemez.