TRIVASTAL 50 mg retard 30 tablet Uyarılar

Servier Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trivastal uyarılar, Trivastal zararları, Trivastal önlemler, Trivastal riskler, Trivastal yan etkisi, Trivastal alerji, Trivastal alkol, Trivastal hamileler, Trivastal emzirme, Trivastal araç kullanımı, Trivastal fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Somnolans ve ani uyku nöbetleri piribedil ile tedavi gören, özellikle de Parkinson hastalığı olan hastalarda bildirilmiştir.

Günlük aktiviteler sırasında, bazı durumlarda farkında olmadan aniden uyuyakalma, çok nadir bildirilmiştir. Hastalar bu tür etkilerin oluşabileceği ve piribedil ile tedavi sırasında araç veya makine kullanımı süresince dikkatli olmaları konusularında uyarılmalıdır. Somnolans veya ani uyku nöbetleri yaşayan hastalar araç veya makine kullanmamalıdır. Bu durumda, dozda azaltma veya tedavinin sona erdirilmesi düşünülebilir.

57.17 mg sükroz içermesi nedeniyle, bu ilaç fruktoz dayanıksızlığı olan durumlarda glukoz veya galaktoz emilim bozukluğu sendromu veya sükroz-izomaltaz yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Piribedil ile tedavi gören hastalarda somnolans ve/veya ani uyku nöbeti bildirilmiştir. Bu durumda araç kullanmamalıdırlar. Aynı zamanda, dikkat kaybından dolayı kendileri veya diğer insanlar için ciddi kaza veya ölüm riskine yol açabilecek herhangi bir aktiviteyi de bu etkiler sona erene kadar (örneğin makine kullanımı) yapmamaları konusunda uyarılmalıdırlar (bkz. Özel Kullanım Uyarıları ve Önlemleri).