TREPAR 1 mg 30 tablet Uyarılar

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trepar uyarılar, Trepar zararları, Trepar önlemler, Trepar riskler, Trepar yan etkisi, Trepar alerji, Trepar alkol, Trepar hamileler, Trepar emzirme, Trepar araç kullanımı, Trepar fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Rasajilin ile beraber fluoksetin veya fluvoksamin kullanımından kaçınmak gerekir (bkz. bölüm 4.5). Fluoksetinin kesilmesi ve rasajilin ile tedaviye başlanması arasında en az beş haftageçmelidir. Rasajilinin kesilmesi ve fluoksetin veya fluvoksamin ile tedaviye başlanmasıarasında en az 14 gün geçmelidir.

Dopamin agonistleri ve/veya dopaminerjik ilaçlar ile tedavi edilen hastalarda dürtü kontrolü bozuklukları meydana gelebilir. Rasajilin için de pazarlama sonrası yapılan, benzer dürtükontrolü bozukluğu bildirimleri bulunmaktadır. Hastalar düzenli olarak dürtü kontrolbozukluklarının gelişimine karşın, izlenmelidir. Hastalar ve bakıcılar, kompülsiyon, obsesifdüşünceler, patolojik kumar, libido artışı, hiperseksüalite, dürtüsel davranış ve kompülsif paraharcama veya alışveriş dahil dürtü kontrolü bozukluklarının davranışsal semptomları hakkındabilgilendirilmelidirler.

Rasajilin levodopanın etkisini artırdığından, levodopa ile ilişkili advers etkilerde artış olabilir ve önceden var olan diskinezi şiddetlenebilir. Levodopanın dozunu azaltmak bu yan etkiyidüzeltebilir.

Rasajilin levodopa ile birlikte alındığında, hipotansif etki raporlamaları olmuştur. Özellikle Parkinson hastalığı olan kişiler, mevcut olan yürüme zorluğuna bağlı olarak hipotansiyondankaynaklanan advers etkilere yatkındırlar.

Rasajilin ve dekstrometorfan veya sempatomimetiklerin (efedrin veya psödoefedrin içeren nazal ve oral dekonjestanlar veya soğuk algınlığı ilaçlan gibi) birlikte kullanılması önerilmez(bkz. bölüm 4.5).

Klinik geliştirme programı sırasında melanoma vakalannın ortaya çıkması melanoma vakalan ile rasajilin arasında bağlantı olabileceği düşüncesine yol açmıştır. Toplanan veriler belli birilacın değil, Parkinson hastalığının yüksek deri kanseri (sadece melanoma değil) riski ilebağlantılı olduğunu göstermektedir. Herhangi bir şüpheli deri lezyonu, uzman bir doktortarafından değerlendirilmelidir.

Hafif karaciğer bozukluğu olan hastalarda rasajilin tedavisine başlarken dikkatli olmak gerekir. Orta düzeyde karaciğer bozukluğu olan hastalarda rasajilin kullanımından kaçınılmalıdır. Hafifkaraciğer bozukluğundan orta düzeyde karaciğer bozukluğuna ilerleme gösteren hastalardarasajilin kesilmelidir (bkz. bölüm 5.2).

Bu tıbbi ürün, her tablette 159,24 mg mannitol ihtiva eder; dozu nedeniyle uyarı gerektirmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkilerine ilişkin bir çalışma yoktur.

Hastalar, TREPAR’ın olumsuz olarak etkilemediğine yeterince emin oluncaya kadar motorlu taşıtlar dahil tehlikeli makineler kullanırken dikkatli olmaları konusundauyarılmalıdır.