GLUMIKRON 80 mg 60 tablet Gebelik

Berksam Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neurica gebelik kategorisi C'dir. Neurica hamilelik kategorisi, Neurica gebelik kategorisi, Neurica emzirme, Neurica anne sütüne geçer mi, Neurica laktasyon, Neurica hamilelerde kullanımı, Neurica ve bebek, Neurica kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Neurica 75 mg; 18 yaş ve üstündeki yetişkinlerde kullanılmaktadır. 18 yaşın altındakilerde yeterli güvenlilik ve etkinlik bilgisi bilinmediği için kullanımı tavsiye edilmemektedir. Ağızdan alınan ve kısmi epilepsi (sara) nöbetlerinin tedavisinde ve diğer nöbet ilaçları ile birlikte ek tedavi olarak periferik (merkezden uzak) sinir hasarına bağlı ağrının tedavisinde ve kaygı bozukluğunun tedavisisinde kullanılan bir ilaçtır. Kısaca yaygın anksiyete bozukluğu, sara ve nöropetik ağrıların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Antiepileptik İlaçlar > Antiepileptikler > Diğer Antiepileptikler > Pregabalin

ATC Kodu

N03AX16

Etkin Madde

Pregabalin 75 mg

Barkodu

8699828150480

Geri Ödeme Kodu

A12491

Satış Fiyatı

7.01 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Kontrole Tabi

Eşdeğer İlaç Sayısı

22

Alternatif İlaç Sayısı

75

Sağlık Konuları

Epilepsi , Diyabetik Nöropati

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF3W

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E025B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Gebeliğin planlandığı veya ilk fark edildiği andan itibaren oral antidiyabetikler yerine insülin kullanılmaya başlanmalıdır. Sülfonilüreler fetal dolaşıma geçebilirler ve neonatal hipoglisemiye neden olabilirler. Hayvanlar ile yapılan çalışmalarda embriyo toksisite ve/veya doğum anomalileri bazı sülfonilürelerle kanıtlanmıştır.

Gebelik dönemi

Gebelik döneminde sıkı kan şekeri kontrolü sağlamak önemlidir. Gebelik sırasında diyabet tedavisi için oral antidiyabetikler uygun olmadığından insülin tercih edilmelidir. Hayvanlarla yapılan çalışmalarda gliklazid herhangi bir teratojenik etki göstermemiş olmasına rağmen yine de gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik döneminde kullanıldığında klinik açıdan gliklazidin olası malformasyon oluşturma riskini ve fötusa toksik etkisini değerlendirmek için yeterli veri bulunmamaktadır.

Laktasyon dönemi

Gliklazid veya metabolitlerinin insan sütüne geçip geçmediğine ilişkin klinik veri bulunmamaktadır. Neonatal hipoglisemi riski bulunduğundan, emziren annelerde gliklazid kontrendikedir.

Üreme yeteneği / Fertilite