TREGS 0.5 G IM enjeksiyonluk çözelti için toz içeren flakon Kontrendikasyonları

Atılgan İlaç Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tregs Kontrendikasyonları, Tregs Sakıncaları, Tregs etkileri, Tregs alerji, Tregs kullanım alanları, Tregs zararları, Tregs belirtileri, Tregs kullanım süresi, Tregs kullanım şekli, Tregs etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

TREGS, sefalosporin sınıfı antibiyotiklere karşı aşırı hassasiyeti olan hastalarda kontrendikedir.

Penisiline karşı aşırı hassas hastalarda çapraz alerjik reaksiyonların görülebileceği unutulmamalıdır.

Seftriakson veya ilacm içerdiği diğer yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşın duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda TREGS kullanımı kontrendikedir.

Hiperbilirubinemili yenidoğanlar ve prematüre yenidoğanlar seftriakson ile tedavi edilmemelidir. In-vitro çalışmalar seftriaksonun bilirubini serum albumininden ayırabildiğini ve bu hastalarda bilirubin ensefalopatisi gelişebileceğini göstermiştir.

Seftriakson ve intravenöz kalsiyum içeren ürünlerin eş zamanlı olarak yenidoğanlarda (<28 gün) kullanımı kontrendikedir. Kalsiyum içeren intravenöz ürünleri kullanan (veya bu ürünleri kullanması beklenen) yenidoğanlarda seftriakson kullanılmamalıdır.

TREGS’in çözücü olarak lidokain hidroklorür kullanılan IM formları, lidokaine ve amid grubu diğer lokal anestezik maddelere aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda ve kalp bloğu olanlarda kullanılmamalıdır.