TRANSTEC 52.5 mcg/SAAT 5 transdermal flaster Etkileşimi

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Transtec etkileşimi, Transtec etken madde, Transtec yardımcı maddeler, Transtec alkol, Transtec etkileşim, Transtec kullananlar, Transtec dozu, Transtec kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Bir opioid olan petidin alımından önceki son 14 gün içerisinde MAO inhibitörlerinin kullanılması sonucu merkezi sinir sistemi, solunum ve kardiyovasküler fonksiyonu etkileyen, yaşamı tehdit edici etkileşimler görülmüştür. MAO inhibitörleri ile TRANSTEC arasında da aynı etkileşimin olabileceği akılda tutulmalıdır.

TRANSTEC diğer opioidler, anestezikler, hipnotikler, sedatifler, antidepresanlar, nöroleptikler ve genel olarak solunum ve merkezi sinir sistemini baskılayan ilaçlarla birlikte uygulandığında merkezi sinir sistemi üzerine etkileri şiddetlenebilir. Bu etki aynı zamanda alkol içinde geçerlidir.

CYP 3A4 indükleyicileri (örn; rifampin. karbamazepin ve fenitoin) ile birlikte alındığında TRANSTEC’ in etkisi zayıflayabilir veya CYP 3A4 inhibitörleri (örn; eritromisin. ketokonazol. ritonavir) ile birlikte kullanıldığında etkisi artabilir.