TRANSAMINE %10 A/H IV enj. çözelti 10 ampül Zararları

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Transamine zararları, Transamine önlemler, Transamine riskler, Transamine uyarılar, Transamine yan etkisi, Transamine istenmeyen etkiler, Transamine cinsel, Transamine etkileri, Transamine tedavi dozu, Transamine aç mı tok mu, Transamine hamilelik, Transamine emzirme, Transamine alkol, Transamine kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

İstenmeyen Etkiler Traneksamik asit, genellikle iyi tolere edilir

Traneksamik asit ile ilgili istenmeyen reaksiyonlar aşağıda vücut sistemlerine ve sıklık derecesine göre listelenmiştir.

Çok yaygın (>1/10); yaygın >1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Kardiyak hastalıklar

Seyrek: Tromboembolik olaylar (derin ven trombozu, pulmoner emboli, serebral tromboz, akut renal kortikal nekroz, santral retinal arter ve ven trombozu gibi)

Bilinmiyor: Hızlı i.v. uygulama yapılan hastalarda nadiren hipotansiyon ve baş dönmesi görülebilir. İntravenöz uygulama 1 mL/dak.’dan daha kısa sürede yapılmamalıdır. Oral uygulama ile hipotansiyon bildirilmemiştir.

Gastrointestinal hastalıklar

Seyrek: Bulantı, kusma, diyare gibi gastrointestinal yan etkiler görülebilir ve bunlar dozun azaltılması ile ortadan kalkabilir.

Göz hastalıkları

Seyrek: Renk görme bozuklukları