FORADIL COMBI 400 mcg 120 kapsül Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Norlevo gebelik kategorisi C'dir. Norlevo hamilelik kategorisi, Norlevo gebelik kategorisi, Norlevo emzirme, Norlevo anne sütüne geçer mi, Norlevo laktasyon, Norlevo hamilelerde kullanımı, Norlevo ve bebek, Norlevo kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Norlevo halk arasında ertesi gün hapı olarak adlandırılan, beklenmeyen ilişkiler sonrası kullanılan bir doğum kontrol hapıdır. Norlevo koruyucu spiralin çıkarılmaması, kondom delinmesi, oral kontraseptifin unutulması ya da tecavüz gibi durumlar sonrası gebe kalmayı önleyici olarak ilişkiden sonraki en fazla 72 saat içinde kullanılır. Norlevo ilişkiden ne kadar kısa süre sonra kullanılırsa etkisini o derece fazla gösterir ve gebelik riskini düşürür.

İlaç Sınıfı

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > Cinsiyet Hormonları ve Genital Sistem > Sistemik Hormonal Gebeliği Önleyici İlaçlar > Progestojenler > Levonorgestrel

ATC Kodu

G03AC03

Etkin Madde

Levonorgestrel 750 mcg

Barkodu

8699704011638

Geri Ödeme Kodu

A05499

Satış Fiyatı

23.2 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Doğum Kontrol Hapları

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF2T

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

RCT

Eşd. ilaç grubu

E492B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

İnhaler

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar için FORADİL tedavisi sırasında özel bir gereklilik bulunmamaktadır. Eğer gebelik tespit edilirse, devam eden FORADİL tedavisinin alternatif tedavilere karşı yarar/risk oranı değerlendirilmelidir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar için MİFLONİDE tedavisi sırasında özel bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

FORADİL ve MİFLONİDE’in gebelik döneminde emniyeti henüz tespit edilmemiştir. Daha güvenli bir alternatif olduğu takdirde gebelik dönemi süresince kullanımından kaçınılmalıdır.

Gebelik sırasında glukokortikosteroid tedavisi kaçınılmazsa, oral glukokortikosteroidlerin yerine, düşük sistemik yan etkileri nedeniyle, inhale glukokortikosteroidler tercih edilmelidir.

Diğer beta2-adreneıjik uyarıcılar gibi formoterol de uterus düz kası üzerine gevşetici etkisi nedeniyle, doğum sürecini baskılayabilir.

Laktasyon dönemi

Formoterol emziren sıçanların sütünde tespit edilmiştir. İnhale budesonid anne sütü içine salgılanır. Bebeklerde ulaşılan plazma konsantrasyonlarının, anne plazmasında bulunan konsantrasyonların yaklaşık 1/600’üne ulaşması beklenir (bkz. Bölüm 5. Farmakolojik özellikler). FORADİL COMBİ kullanan anneler emzirmem elidir.

Üreme yeteneği/Fertilite