TOLTEX 1 mg 56 film tablet Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Toltex etkileşimi, Toltex etken madde, Toltex yardımcı maddeler, Toltex alkol, Toltex etkileşim, Toltex kullananlar, Toltex dozu, Toltex kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Makrolid antibiyotikleri (örneğin; eritromisin ve klaritromisin), antifungal ajanlar (örneğin;

Antimuskarinik özelliklere sahip ilaçlar ile birlikte kullanıldığında terapötik etkililik ve yan etkiler daha belirginleşebilir. Buna karşılık, muskarinik kolineıjik reseptör agonistleri ile birlikteuygulandığında tolterodinin terapötik etkisi azalabilir.

TOLTEX, metoklopramid ve sisaprid gibi prokinetik ajanlann etkisini azaltabilir.

Güçlü bir CYP2D6 inhibitörü olan fluoksetin ile kombine kullanım, tolterodin ile CYP2D6’ya bağımlı metaboliti 5-hidroksimetil tolterodin, eşdeğer etkinliğe sahip olduklanndan, klinik olarakanlamlı bir etkileşmeye neden olmaz.

Klinik çalışmalar, varfarin ya da kombine oral kontraseptiflerle (etinil estradiol/levonorgestrel) ile herhangi bir etkileşimin olmadığını göstermiştir.

Klinik çalışmalar tolterodinin CYP2D6, 2C19, 2C9, 3A4 veya lA2’nin metabolik inhibitörü olmadığını göstermiştir. Bu sebeple, bu izoenzimler ile metabolize edilen ilaçların plazmadüzeylerinde, tolterodin ile birlikte verildiğinde, artış beklenmez.