ALTUZAN ROCHE 400mg/16ML kons.inf.çöz.içeren 1 flakon Gebelik

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Belogent gebelik kategorisi D'dir. Belogent hamilelik kategorisi, Belogent gebelik kategorisi, Belogent emzirme, Belogent anne sütüne geçer mi, Belogent laktasyon, Belogent hamilelerde kullanımı, Belogent ve bebek, Belogent kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Belogent Merhem; sekonder (birincil) olarak enfekte olmuş kortikosteroidlerle (böbreküstü bezi korteksinin salgıladığı hormonların özelliklerini gösteren kimyasal bir mad­de) tedavinin uygun olduğu (atopik dermatit, kontakt dermatit, nümüler dermatit, x-Ray dermatiti, dishidrozis ve böcek ısırmalarına bağlı reaksiyonlar gibi) dermatozlarda etkilidir.

İlaç Sınıfı

Dermatolojik İlaçlar > Dermatolojik Kortikosteroidler > Kortikosteroidler Antibiyotik Kombinasyonları > Kortikosteroidler, Potent ve Antibiyotik Kombinasyonları > Betametazon ve Antibiyotik

ATC Kodu

D07CC01

Etkin Madde

Betametazon Dipropiyonat 0.5 mg/g , Gentamisin Sülfat 1 mg/g

Barkodu

8699738380601

Geri Ödeme Kodu

A10798

Satış Fiyatı

8.82 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

5

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Cilt Enfeksiyonları , Egzema , Seboreik Dermatit , Böcek Sokmaları , Sedef , Kaşıntı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEU3

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FQC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Doğurganlık çağındaki kadınlar ALTUZAN tedavisi boyunca uygun kontraseptif önlemler almalıdır. Farmakokinetik açıdan ele alındığında kontraseptif önlemlerin son ALTUZAN dozunu takiben en az 6 ay devam ettirilmelidir.

Gebelik dönemi

Anjiyogenezin fetusun gelişiminde kritik bir önem taşıdığı gösterilmiştir. ALTUZAN uygulanması sonrasındaki anjiyogenez inhibisyonu gebelikte istenmeyen bir sonuç doğurabilir.

Gebe kadınlar üzerinde yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.
IgG’lerin plasenta engelini aştığı bilinmektedir ve ALTUZAN fetusta anjiyogenezi inhibe edebilir. Bu nedenle ALTUZAN, gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Bevasizumabın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Anneye ait IgG süte geçtiğinden ve ALTUZAN bebeğin büyümesine ve gelişimine zarar verebileceğinden, kadınlara ALTUZAN tedavisi sırasında emzirmeyi bırakmaları ve son ALTUZAN dozunu takiben en az 6 ay boyunca bebeklerini emzirmemeleri tavsiye edilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite