TIROMEL 25 mcg 100 tablet Etkileşimi

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tiromel etkileşimi, Tiromel etken madde, Tiromel yardımcı maddeler, Tiromel alkol, Tiromel etkileşim, Tiromel kullananlar, Tiromel dozu, Tiromel kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Tiroid hormonları K vitaminine bağlı pıhtılaşma faktörlerinin katabolizmasmı arttırır. Oral antikoagülanlarla birlikte kullanıldığında pıhtılaşma faktörlerinin sentezindeki kompensatuar artışlar etkilenir. Oral antikoagülanlarla stabilize durumdaki hastalara tiroid hormonu replasman tedavisi uygulanması durumunda tedaviye başlarken bu hastalann çok dikkatle izlenmeleri gerekir. Gerçek hipotiroidi durumundaki bir hastada antikoagülan dozunun azaltılması gerekebilir. İdame tiroid replasman tedavisinde stabilize bir hastaya oral antikoagülan tedavi başlanırken özel bir önleme gerek duyulmaz.

insülin veya oral hipoglisemik alan hastalar tiroid replasman tedavisi başlanırken çok yakından izlenmelidir.

Kolestiramin barsakta hem T4 hem de T3’e bağlanacağından tiroid hormonu ve kolestiramin uygulamaları arasında 4-5 saatlik bir ara bulunmalıdır.

Tiroid bezi fonksiyon yapamayan ve tiroid replasman tedavisi alan hastalara östrojen veya östrojen içeren oral kontraseptif verilmesi durumunda tiroid hormon dozunun arttırılması gerekebilir.

Tiroid hormonları ile birlikte kullanıldıklarında trisiklik antidepresanların antidepresan etkisi artabilir. Bu uygulamalar sırasında kardiak aritmiler gözlenmiştir. Tiroid hormon aktivitesinde de artış ortaya çıkabilir.

Digitalis toksik etkileri tiroid hormonlarıyla güçlenebilir. Tiroid hormon replasmanı metabolizmayı hızlandırır bu da digitalis dozunun arttırılmasını gerektirir.

Tiroid hormonu alan hastalarda ketamin uygulaması hipertansiyon ve taşikardıye yol açabilir.

Tiroid hormonları katekolaminlerin (epinefrin, norepinefrin gibi) adrenerjik etkilerini arttırabilir.