REPAFIX 1 mg 30 efervesan tablet Gebelik

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aclasta gebelik kategorisi C'dir. Aclasta hamilelik kategorisi, Aclasta gebelik kategorisi, Aclasta emzirme, Aclasta anne sütüne geçer mi, Aclasta laktasyon, Aclasta hamilelerde kullanımı, Aclasta ve bebek, Aclasta kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Aclasta; - Kemik erimesi (osteoporoz) olan, postmenopozal kadınlarda veya erkeklerde vertebra ve vertebra dışı kırıkların önlenmesinde, - Kadınlarda ve erkeklerde kemik erimesine bağlı kalça kırığı sonrası yeni klinik kırıkların önlenmesinde, - Günde 7,5 mg prednizolon veya eşdeğeri sistemik glukokortikoid tedavisine başlanan veya tedavisi devam eden ve tedavinin 12 aydan daha uzun süre devam etmesi beklenen kadın ve erkeklerde glukokortikoide bağlı osteoporozun tedavisinde, - Kadın ve erkeklerde kemikteki Paget hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kemik > Kemik İlaçları > Bisfosfonatlar > Zoledronik Asit

ATC Kodu

A10BX02

Etkin Madde

Repaglinid 1 mg

Barkodu

8697930021131

Satış Fiyatı

651.1 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

18

Alternatif İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Şeker Hastalığı

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAH

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Efervesan Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

REPAFİX gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Repaglinidin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Bu nedenle REPAFİX, gebe kadınlarda beklenen yararları, henüz doğmamış fetüs ya da bebek üzerindeki herhangi bir olası riske karşı ağır basmadığı sürece kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Repaglinidin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, repaglinidin sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve REPAFİX tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme yeteneği üzerine etkisinin olmadığını göstermektedir.