TINAGEN deri kremi 15 G Dozu

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tinagen dozu, Tinagen dozaj, Tinagen doz aşımı, Tinagen uygulama, Tinagen kullanım şekli, Tinagen kullanımı, Tinagen kullanım süresi, Tinagen açmı tokmu, Tinagen nedir, Tinagen ne için kullanılır, Tinagen nasıl kullanılır, Tinagen faydaları, Tinagen etkileri, Tinagen günde kaç kez, Tinagen sabah mı akşam mı, Tinagen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

TİNAGEN, günde 2 defa uygulanır. İltihabi ya da egzamatöz belirtilerin kaybolmasını takiben ya da tedavi başlangıcından en geç 2 hafta sonra, TİNAGEN kesilerek, tedaviye kortikosteroid içermeyen antifungal ile devam edilir. Bu, özellikle kasık ve genital bölgeler için geçerlidir.

Uygulama şekli:

Hastalıklı deri bölgesine haricen sürülerek uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Topikal kortikosteroidlerin yüksek potent, uzun süre, geniş yüzey alanlarında, oklüzyon altında kullanımı veya eşlik eden karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılması ile sistemik absorbsiyonu takiben geriye dönüşümlü hipotalamik pituiter adrenal (HPA) eksen baskılanması meydana gelir.

Pediyatrik popülasyon: Sistemik absorbsiyonunun ve yan etkilerinin artma riski nedeniyle çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Akut toksisite çalışmalarından elde edilen sonuçlara göre, deriye bir defalık aşın dozun uygulanmasını (emilime elverişli şartlarda geniş bir yüzeye uygulama) veya yanlışlıkla ağızdan alınmasını takiben bir risk beklenmemektedir.