TIMOLOL-POS %0.50 5 ml göz damlası Uyarılar

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Timolol-Pos uyarılar, Timolol-Pos zararları, Timolol-Pos önlemler, Timolol-Pos riskler, Timolol-Pos yan etkisi, Timolol-Pos alerji, Timolol-Pos alkol, Timolol-Pos hamileler, Timolol-Pos emzirme, Timolol-Pos araç kullanımı, Timolol-Pos fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Benzalkonium klorür gözlerde tahriş meydana getirebilir. Yumuşak lenslerle temastan kaçınılmalıdır. Benzalkonium klorür yumuşak lenslerde renk değişimi meydana getirebilir. Lensler uygulama öncesi çıkartılmalı ve uygulamadan en az 15 dakika sonra takılmalıdır. TİMOLOL-POS doping kontrollerinde pozitif sonuç meydana getirebilir. Beta-adrenerjik blokörlerin sistemik olarak uygulanmasıyla ortaya çıkan aynı advers reaksiyonlar, topikal uygulamada da görülebilir. Örneğin, timolol maleatın sistemik veya oftalmik uygulamasını takiben, astımlı hastalarda bronkospazmdan dolayı ölüm dahil ciddi solunum reaksiyonları ve kardiyak reaksiyonlar ve seyrek olarak kardiyak yetmezlikle alakalı ölüm rapor edilmiştir.

Kalp atımının korunması ve yeniden düzenlenmesinde zorluk rapor edilmiştir. Beta-adrenerjik blokör ajanlar hipertiroidizmin birkaç klinik bulgusunu (örn; taşikardi) maskeleyebilirler. Tirotoksikozisten şüphenilen hastalar, tiroid akınını hızlandırabilecek beta-adrenerjik blokör ajanlarının beklenmeyen yoksunluğundan kaçınmak için dikkatlice değerlendirilmelidirler.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

TİMOLOL-POS uygun şekilde uygulandıktan sonra bile, bulanık görmeye ve reaksiyon yeteneğinde azalmaya neden olabilir. Bu nedenle güvenlik tedbirleri alınmadan çalışma veya araç-makine kullanma yeteneğini etkileyebilir. Bu durum özellikle alkol ile birlikte alındığında geçerlidir.