SOMAVERT 15 mg 30 flakon Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Otrivine Mentol gebelik kategorisi B'dir. Otrivine Mentol hamilelik kategorisi, Otrivine Mentol gebelik kategorisi, Otrivine Mentol emzirme, Otrivine Mentol anne sütüne geçer mi, Otrivine Mentol laktasyon, Otrivine Mentol hamilelerde kullanımı, Otrivine Mentol ve bebek, Otrivine Mentol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ortivine Menthol Sprey; rinit (burun içini döşeyen mukozanın her türlü iltihabı) ya da sinüzitlerin neden olduğu nazal konjesyonun giderilmesinde; soğuk algınlığında (burun tıkanıklığını gidermek ve önlemek amacı ile); paranazal sinüslerin hastalıklarında (sinüzit) salgının drenajı için; orta kulak iltihabında, nazofarinks mukozasının dekonjesyonu için yardımcı tedavi olarak ve rinoskopiyi kolaylaştırmak için kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Solunum Sistemi > Burunla İlgili İlaçlar > Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar > Sempatomimetikler > Ksilometazolin HCL

ATC Kodu

R01AA07

Etkin Madde

Ksilometazolin Hcl 1 mg/ml

Barkodu

8699532268754

Geri Ödeme Kodu

A10538

Satış Fiyatı

7.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

14

Alternatif İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Konrolsüz Büyüme

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFJ7

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FPB

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar etkin doğum kontrol yöntemi kullandığından emin olmalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim/ve-veya/ doğum/ ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz Bölüm

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Pegvisomant’a maruz kalan gebelerle ilgili klinik veri bulunmamaktadır. Dolayısıyla gebelik döneminde ve doğum kontrol yöntemi uygulamayan ve gebe kalma ihtimali bulunan kadınlarda pegvisomant içeren ürünler önerilmemektedir.

Gerekmediği sürece SOMAVERT gebelikte kullanılmamalıdır (Ayrıca bakınız bölüm 4.4). Laktasyon dönemi

Pegvisomant’m anne sütüne geçişi hayvanlar üzerinde incelenmemiştir. Pegvisomant’m insan sütüne geçişi konusunda fikir vermek açısından klinik veriler çok kısıtlıdır (bildirilen bir vaka). Bundan dolayı emziren kadınlarda SOMAVERT kullanılmamalıdır. Ancak SOMAVERT kesilirse emzirmeye devam edilebilir. Bu karar, SOMAVERT tedavisinin anneye faydası ve anne sütünün çocuğa faydası tartılarak verilmelidir.