ZEPAHEX 62.5 mg 56 film tablet Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zeffix gebelik kategorisi X'dir. Zeffix hamilelik kategorisi, Zeffix gebelik kategorisi, Zeffix emzirme, Zeffix anne sütüne geçer mi, Zeffix laktasyon, Zeffix hamilelerde kullanımı, Zeffix ve bebek, Zeffix kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Zeffix ilacı Lamivudin etken maddesine sahiptir. Zeffix kronik Hepatit B ve de Hepatit B virüsü bulunan 2 yaşın üzerindeki hastalarda kullanılır.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Sistemik Antiviral İlaçlar > Virüslere Karşı Direkt Etkili İlaçlar > Nükleozid ve Nükleotid Revers Transkriptaz İnhibitörleri > Lamivudin

ATC Kodu

J05AF05

Etkin Madde

Lamivudin 100 mg

Barkodu

8699502094055

Geri Ödeme Kodu

A14027

Satış Fiyatı

628.71 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

19

Alternatif İlaç Sayısı

24

Sağlık Konuları

Pulmoner Hipertansiyon

SGK Kodu

SGKEUI

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E626A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi X’dir.

Hayvanlar üzerindeki çalışmalarda üretkenlik toksisitesi görülmüştür (teratojenite, embriyotoksisite (Bkz. Bölüm 5.3)). Hamile kadınlarda ZEPAHEX kullammı ile ilgili güvenilir veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

ZEPAHEX gebelik döneminde kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.3)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda ZEPAHEX tedavisine başlanmadan önce hamilelik olup olmadığı kontrol edilmeli, güvenilir korunma metodlan hakkında tavsiye verilmeli ve güvenilir korunma başlatılmalıdır.

Hasta ve hekimler, ZEPAHEX ’ın olası farmakokinetik etkileşimlerinden dolayı tek başma kullanılan hormonal koruma ajanlarını (oral, enjeksiyon, transdermal, implant formlar) etkisiz hale getirebileceğini dikkate almalı (Bkz. Bölüm 4.5) ve ilave veya alternatif güvenilir korunma yöntemlerini de kullanmalıdır. Hangi korunma yönteminin kullanılacağına dair çekinceler varsa, bir jinekologa danışılması tavsiye edilir.

ZEPAHEX tedavisi sırasında hormonal kontraseptiflerin etkisiz kalması ve aynca pulmoner arteriyel hipertansiyonun gebelik ile kötüleşmesi risklerinden dolayı, hamileliğin erken saptanmasına olanak vermek amacıyla, ZEPAHEX tedavisi sırasında her ay gebelik testi yapılması tavsiye edilir.

Laktasyon dönemi

Bosentanın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. ZEPAHEX ile tedavi sırasında emzirme tavsiye edilmez.