TIGECID 50 mg IV infüzyon çöz. için liyofilize toz içeren 10 flakon { 8699823790247 } Etkileşimi

Centurion Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tigecid etkileşimi, Tigecid etken madde, Tigecid yardımcı maddeler, Tigecid alkol, Tigecid etkileşim, Tigecid kullananlar, Tigecid dozu, Tigecid kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Bir ilaç etkileşim çalışmasında Tigesiklin(100 mg’ın ardından her 12 saatte bir 50 mg) ve digoksin (0.5 mg’ın ardından 24 saatte bir 0.25 mg) sağlıklı gönüllülere uygulanmıştır.Tigesiklin, digoksinin Cmax’mda hafif (%13) düşüşe yol açmış fakat EAA (Eğri altında kalanalan) ya da klerensini etkilememiştir. Cmax’daki bu ufak değişiklik, EKG intervalölçümlerindeki değişiklikler ile de gösterildiği üzere, digoksinin kararlı-durumfarmakodinamiğini değiştirmemiştir. Ayrıca, digoksin de tigesiklinin farmakokinetik profiliüzerinde herhangi bir etkiye yol açmamıştır. Bu nedenle, tigesiklinin digoksin ile birliktekullanıldığı durumlarda herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Sağlıklı gönüllülere tigesiklin(100mg ve ardından her 12 saatte bir 50 mg) ile varfarinin (25 mg tek doz) birlikte uygulanması ile R-varfarin ve S-varfarin klerenslerinde, sırasıyla, % 40ve % 23 azalma, EAA’de ise, sırasıyla, % 68 ve % 29 artış meydana gelmiştir.

Tigesiklin, varfarinin INR (International normalized ratio, PT) üzerine etkilerini önemli düzeyde değiştirmemiştir. Ayrıca varfarin, tigesiklinin farmakokinetik profilinideğiştirmemiştir.

Tigesiklinin varfarin ile birlikte uygulandığı hallerde, protrombin zamanı ya da uygun olan bir başka antikoagülasyon testi ile monitorizasyon yapılması uygun olur.

insan karaciğer mikrozomları ile yapılan in vitro çalışmalarda, sitokrom P450 (CYP) izoformlarmdan 1A2, 2C8, 2C9, 2C19, 2D6 ve 3A4 aracılığıyla gerçekleşen metabolizmalarıntigesiklin ile inhibe edilmediği gösterilmiştir. Bu nedenle tigesiklinin, bu enzimlerlemetabolize olan diğer ilaçların metabolizmalarını değiştirmesi beklenmez.

Ayrıca, tigesiklin yoğun bir biyotransformasyona uğramadığı için, bu izoformları inhibe eden ya da uyaran ilaçların tigesiklinin klerensini etkilemeleri de beklenmemektedir.Antibiyotiklerin oral kontraseptiflerle birlikte kullanımı, oral kontraseptif etkinliğiniazaltabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması tespit edilmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması tespit edilmemiştir.