TIDECA 8 mg 30 tablet Zararları

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tideca zararları, Tideca önlemler, Tideca riskler, Tideca uyarılar, Tideca yan etkisi, Tideca istenmeyen etkiler, Tideca cinsel, Tideca etkileri, Tideca tedavi dozu, Tideca aç mı tok mu, Tideca hamilelik, Tideca emzirme, Tideca alkol, Tideca kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Glimepirid ve diğer sülfonilürelerle kazanılmış deneyimlere dayanılarak, aşağıdaki yan etkiler göz önünde bulundurulmalıdır:

Aşağıdaki sıklık grupları kullanılmıştır:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Kan ve lenfatik sistem bozuklukları

Seyrek:

Trombositopeni, lökopeni, granülositopeni, agranülositoz, eritrositopeni, hemolitik anemi ve pansitopeni gelişebilir. Bunlar genelde ilacın kesilmesiyle kaybolur.

Bağışıklık sistemi bozuklukları

Çok seyrek:

Lökositoklastik vaskülit, dispne, kan basıncında düşme ve bazen şok gibi ciddi dereceye varan aşırı hassasiyet reaksiyonları

Bilinmiyor:

Sülfonilüreler, sülfonamidler veya ilgili maddelerle çapraz alerji.

Metabolizma ve beslenme bozuklukları

Seyrek:

Hipoglisemi. Hipoglisemik reaksiyonlar çoğunlukla hemen gelişir, şiddetli ve her zaman düzeltilmesi kolay olmayabilir. Bu reaksiyonların oluşması, diğer hipoglisemik tedavilerde olduğu gibi, diyet alışkanlıkları ve dozaj gibi bireysel faktörlere bağlıdır (Bknz. Özel Kullanım Uyarıları ve Önlemleri)

Göz Bozuklukları

Bilinmiyor:

Özellikle tedavinin başlangıcında, kan şekeri düzeylerindeki değişikliğe bağlı olarak geçici görme bozukluğu görülebilir.

Gastrointestinal bozukluklar

Çok seyrek:

Bulantı, kusma, diyare, karında gerginlik, doluluk hissi ve karın ağrısı gibi gastrointestinal şikayetler; seyrek olarak tedavinin kesilmesine neden olurlar.

Hepato-biliyer bozukluklar

Bilinmiyor:

Karaciğer enzim düzeyleri yükselebilir. Çok seyrek:

Karaciğer fonksiyon bozukluğu (örneğin; kolestaz ve sarılık) ve karaciğer yetmezliği ile sonuçlanabilecek hepatit gelişebilir.

Deri ve subkutan doku bozuklukları

Bilinmiyor:

Kaşıntı, kızarıklık, ürtiker ve ışığa karşı aşırı duyarlılık gibi deride aşırı hassasiyet reaksiyonları oluşabilir.

Laboratuvar testleri

Çok seyrek: