TICLID 250 mg 30 tablet {Sanofi} Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ticlid nedir, Ticlid ne için kullanılır, Ticlid ne ilacı, Ticlid neye yarar, Ticlid ne işe yarar, Ticlid neye iyi gelir, Ticlid kullananlar, Ticlid kullanımı, Ticlid uygulama, Ticlid etkileri, Ticlid faydaları bilgilerini içerir.

2.TICLID nedir ve ne için kullanılır?

TICLID, 30 film kaplı tablet içeren blister ambalajda kullanıma sunulmuştur. Her bir film tablet, 250 mg tiklopidin hidroklorür içerir. Tabletler, beyaz -hemen hemen beyaz renkte ve yuvarlaktır.

TICLID trombosit adı verilen ve özellikle pıhtılaşma olayında rol oynayan kan hücrelerinin kümelenmesi engelleyen bir ilaçtır. Anti-trombotik ilaçlar grubuna dahildir.

TICLID kanın pıhtılaşmasını azaltır. TICLID damar sertliği (ateroskleroz) bulunan hastalarda kalp krizi (miyokard infarktüsü), felç ve damar hastalıklarına bağlı ölüm gibi atardamarların pıhtı ile tıkanmasına bağlı bozuklukların önlenmesi için kullanılır. Ayrıca, kalbi besleyen koroner damarların içine stent adı verilen protezin yerleştirilmesinden sonra, yeniden tıkanma olmasının önlenmesinde aspirin ile beraber kullanılır.

Doktorunuz size TICLID’i aşağıdaki nedenlerden dolayı reçetelemiş olabilir:

— Sizde damar sertliği bulunduğundan beyin damarlarınızın yeterince kanlanamaması yüzünden bir felç geçirmiş olabilirsiniz. Atardamarlarınızda bundan sonra gelişebilecek bir tıkanmaya bağlı olarak, kalp krizi, felç gibi ölümcül durumların meydana gelmesini önlemek için TICLID tedavisini uygun görebilir.

—    Bacak damarlarınızı etkileyerek sizde aralıklı topallama olmasına yol açan kronik bir damar hastalığınız olabilir. Bu durum nedeniyle kalbinizi besleyen damarlarınız yeterince kan alamayabilir, bundan doğabilecek sorunları önlemek için, TICLID tedavisini uygun görebilir.

—    Size uzun süredir diyaliz uygulanıyor olabilir. Bu işlem sırasında, kanınızda trombosit adı verilen hücrelerin fonksiyonlarında bozukluk olmasını engellemek için, TICLID tedavisini uygun görebilir.

—    Kalbinizi besleyen koroner damarlarınız içine stent adı verilen protez yerleştirilmiş olabilir. Bu işlemden sonra gelişebilecek yeni tıkanmaları önlemek için TICLID tedavisini uygun görebilir.