THINCAL 120 mg 84 kapsül Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Thincal uyarılar, Thincal zararları, Thincal önlemler, Thincal riskler, Thincal yan etkisi, Thincal alerji, Thincal alkol, Thincal hamileler, Thincal emzirme, Thincal araç kullanımı, Thincal fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

THİNCAL ile tedaviye 4 haftalık sürede diyet ile tek başına en az 2.5 kg verilirse başlanmalıdır.

Klinik çalışmalarda, THİNCAL tedavisi ile kilo kaybı tip II diyabet hastalarında diyabetli olmayan hastalara nazaran daha fazladır. Antidiyabetik ilaç tedavisi Orlistat alınırken sık olarak monitorize edilmelidir. THİNCAL siklosporin ile birlikte alınması tavsiye edilmez (bölüm 4.5’e bak). Hastalara onlara verilen diyet programına uymaları tavsiye edilmelidir. THİNCAL yağlı bir beslenme ile birlikte kullanılırsa gastrointestinal şikayetlerin görülme ihtimali artar (Örn. Günde 2000kkal ve günlük kalorinin %30’dan fazlasını yağdan alan bir diyette, 67 g’ın üzerinde yağ vardır). Günlük yağ alımı üç ana öğüne dağılmalıdır.

THİNCAL, bazı yağda çözünen vitaminlerin ve beta-karotenin emilimini azalttığından hastaların, yeterli beslenmeyi sağlamak için yağda çözünen vitaminleri içeren multivitamin desteği almaları sağlanmalıdır. Buna ilaveten, vitamin D ve beta-karoten düzeyleri, obez hastalarda obez olmayan hastalar karşılaştırıldığında düşük olabilir. Multivitamin desteği, orlistattan en az 2 saat önce ya da sonra alınmalıdır.

Bazı hastalarda orlistat ile tedavi takiben üriner okzalat miktarında artış görülebilir. Hiperokzalüri ya da kalsiyum okzalat nefropatisi olan hastalara THİNCAL verileceği zaman bu durum dikkate alınmalıdır.

Diyabetik hastalarda orlistat ile sağlanan kilo kaybı, metabolik kontrolde de düzelmeye eşlik eder; bu durum hipoglisemik ilaçların (örn. sülfonilüreler, metformin) ya da insülin dozunun azaltılmasını gerektirebilir.

Eş zamanlı olarak antikoagülan tedavisi gören hastalarda pıhtılaşma parametreleri izlenmelidir.

Rektal kanama vakaları bildirilmiştir. Bu konuda dikkatli olunmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

THİNCAL, araç ve makine kullanımını etkilemez.