THILOMIDE 1.78 mg 5 ml oft.solüsyon Gebelik

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Thilomide gebelik kategorisi B'dir. Thilomide hamilelik kategorisi, Thilomide gebelik kategorisi, Thilomide emzirme, Thilomide anne sütüne geçer mi, Thilomide laktasyon, Thilomide hamilelerde kullanımı, Thilomide ve bebek, Thilomide kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Deney hayvanlarında yapılan çalışmalar üreme, gebelik, embriyonel/fötal gelişim, doğum ve postnatal gelişim ile ilgili zararlı etkiler göstermemiştir. Deney hayvanlarındaki üreme çalışmaları tam olarak insanlardaki yanıtı yansıtmadığından, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara THILOMIDE verilirken dikkatli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlarda yapılmış yeterli ve kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Deney hayvanlarında yapılan çalışmalar üreme, gebelik, embriyonel/fötal gelişim, doğum ve postnatal gelişim ile ilgili zararlı etkiler göstermemiştir (bölüm 5.3. Klinik öncesi güvenlilik verilerine bakınız). Deney hayvanlarındaki üreme çalışmaları tam olarak insanlardaki yanıtı yansıtmadığından, hamile kadınlara THILOMIDE verilirken dikkatli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Lodoksamidin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Çoğu tıbbi ürün anne sütüne geçtiğinden, emziren annelere THILOMIDE verilirken dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite