VIRMOL 500 mg 21 film kaplı tablet Gebelik

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aceprix gebelik kategorisi B'dir. Aceprix hamilelik kategorisi, Aceprix gebelik kategorisi, Aceprix emzirme, Aceprix anne sütüne geçer mi, Aceprix laktasyon, Aceprix hamilelerde kullanımı, Aceprix ve bebek, Aceprix kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Aceprix; • Uzun dönem (kronik) kalp yetmezliği • Yüksek kan basıncı (hipertansiyon) Kan damarlarınızı rahatlatır ve gevşetir. Kan basıncınızı (tansiyonunuzu) düşürmede yardımcı olur. Kronik (uzun dönem) kalp yetmezliğiniz varsa, kalbinizin tüm vücudunuza kan pompalamasında kolaylık sağlar.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Renin - Anjiyotensin Sistemi > ACE İnhibitörleri > ACE İnhibitörleri > Silazapril

ATC Kodu

C09AA08

Etkin Madde

Silazapril 1 mg

Barkodu

8697930090953

Satış Fiyatı

6.03 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

2

Alternatif İlaç Sayısı

5

Sağlık Konuları

Antiviral

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E580B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Bu kategorideki ilaçlar hayvan deneyleri ve gebelerde yapılan kontrollü çapraz çalışmalarda risk olasılığı doğrulanmamış ilaçlardır.

Gebelik dönemi

Hayvanlarda yürütülen çalışmalarda famsiklovir veya pensiklovir ile embriyotoksik veya teratojenik etki görülmemişse de insanlarda gebelik döneminde famsiklovir kullanımının güvenilirliği tespit edilmemiştir. Bu nedenle, VIRMOL gebe kadınlarda ancak tedavinin potansiyel faydalarının olası risklerinden çok daha üstün geldiği durumlarda kullanılmalıdır. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulananlarda ilacm kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Laktasyon dönemi

Sıçanlarda yapılan çalışmalarda, oral yoldan famsiklovir verilen laktasyon dönemindeki dişilerde anne sütüne pensiklovirin geçtiği tespit edilmiştir. İnsanlarda anne sütüne geçtiğine dair bir veri bulunmamaktadır. VIRMOL emziren annelerde ancak tedavinin potansiyel faydalarının olası risklerinden çok daha üstün geldiği durumlarda kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite