LITHURIL 300 mg 100 kapsül Gebelik

Biocodex Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Reflor gebelik kategorisi D'dir. Reflor hamilelik kategorisi, Reflor gebelik kategorisi, Reflor emzirme, Reflor anne sütüne geçer mi, Reflor laktasyon, Reflor hamilelerde kullanımı, Reflor ve bebek, Reflor kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Reflor;

- Spesifik olmayan ishal olguları,

- Enfeksiyon kaynaklı ishal olguları,

- Antibiyotik tedavisine bağlı ishal gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > İshal İlaçları, Barsak Antienflamatuar ve Antienfektifleri > İshalMikroorganizmalar > Sakkoromises Boulardi > Sakkoromises Boulardi

ATC Kodu

A07FA02

Etkin Madde

Saccharomyces Boulardi 250 mg

Barkodu

8699265150029

Satış Fiyatı

41.99 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

1

Alternatif İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

İshal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACA

Ambalaj Miktari

250 mg 20 kapsül

Damga

0

Renk

Beyaz

Şekil

Silindir

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde doktorun verdiği fayda/risk oranının ağırlığına göre kullanılmalıdır.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

REFLOR’ün süte geçip geçmediğine ilişkin herhangi bir veri mevcut değildir. Emziren ve gebe kadınlarda REFLOR fayda/risk oranının ağırlığına göre kullanılmalıdır.

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Kullanım Zamanı

İlaç aç karnına kullanılmalıdır.

Uygulama Yolu

Oral yolla kullanılır. Hızlı bir etki sağlamak için hazım faaliyetinin olmadığı yemek yeme saatlerinin dışında alınması tavsiye edilir. Bir antibiyotik ile birlikte kullanılıyorsa, antibiyotik ile aynı zamanda alınabilir.

Günlük Kullanım Şekli

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Yetişkinlerde günde 1 veya 2 kapsül. Çocuklarda günde 1 kapsül kullanılır.

Uygulama Süresi

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Lityum'un gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır. Lityum kullanan kadınlarda yeterli kontraseptif yöntemlerin kullanımı tavsiye edilir. Planlı bir gebelik durumunda lityum tedavisinin kesilmesi mutlak suretle tavsiye edilir.

Gebelik dönemi

Lityum tedavisi, gerekli olmadıkça, gebelik döneminde, özellikle ilk trimester boyunca kullanılmamalıdır. İnsan çalışmalarında fetus üzerine zararlı etki gösterdiğine dair epidemiyolojik kanıtlar mevcuttur. Lityum plasentadan geçer. Hayvan çalışmalarında lityumun fertiliteyi, gestasyonu ve fetal gelişimi etkilediği raporlanmıştır. Kardiyak veya diğer rahatsızlıklarda artış, özellikle Ebstein anomalisi raporlanmıştır. Bu nedenle, lityum kullanan kadınlarda mutlaka ultrason veya elektrokardiyogram tetkiki gibi bir pre-natal diagnoz tavsiye edilir. Tedavi durdurulduğunda ciddi risk altında kalabileceği bilinen bazı vakalarda, lityum tedavisi gebelik süresince kesilmemelidir.

Gebelik süresince lityum tedavisinin sürdürülmesi gerekirse, serum lityum düzeyleri yakından izlenmelidir. Böbrek fonksiyonları gebelikte kademeli olarak ve doğumda aniden değiştiği için ölçümler daha sık tekrarlanmalıdır. Doz ayarlaması yapılmalıdır. Lityum tedavisinin doğumdan hemen önce kesilmesi ve doğumdan birkaç gün sonra yeniden başlatılması tavsiye edilir.

Yenidoğanda, neonatal dönem içerisinde sıvı tedavisi gerektiren lityum toksisitesi belirtileri gözlenebilir. Düşük serum lityum konstanstrayonu ile doğan yenidoğanda, tedavi uygulanmaksızın normale dönen flasid görünüm söz konusu olabilir.

Laktasyon dönemi

Emzirme dönemiyle ilgili yeterli insan verisi olduğundan, hayvanlarda üreme ile ilgili yeterli sayıda çalışma bulunmamaktadır. Süte geçtiği için lityum kullanılırken, emzirme yapılmamalıdır (bkz. "4.3 Kontrendikasyonlar" bölümü).

Üreme yeteneği/Fertilite

Lityumun bazı hayvanlarda ve memeli türlerinde embriyonal gelişimi ve üremeyi olumsuz yönde etkilediği gösterilmiştir.

Lityumun erkek ratlarda fertiliteyi düşürdüğü ve insan ve hayvan spermatozoalarında yapılan in vitro çalışmalarda spermisidal etki gösterdiği bildirilmiştir.