TETAQUINTETATUS IMMUNOGLOBULINE 100 IU/ml 250 IU 1 şişe Dozu

Centurion Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tetaquintetatus dozu, Tetaquintetatus dozaj, Tetaquintetatus doz aşımı, Tetaquintetatus uygulama, Tetaquintetatus kullanım şekli, Tetaquintetatus kullanımı, Tetaquintetatus kullanım süresi, Tetaquintetatus açmı tokmu, Tetaquintetatus nedir, Tetaquintetatus ne için kullanılır, Tetaquintetatus nasıl kullanılır, Tetaquintetatus faydaları, Tetaquintetatus etkileri, Tetaquintetatus günde kaç kez, Tetaquintetatus sabah mı akşam mı, Tetaquintetatus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı süresi :

Çocuklara ve yetişkinlere aynı doz verilmelidir.

Yaralanma durumunda pasif immünizasyon:

TETAQUİN’in 1 dozu (1 flakon, 250 IU) intramüsküler olarak uygulanmalıdır.
Nekrotize veya enfekte olmuş yaralarda veya eğer yaralanmadan sonra 24 saatten fazla zaman geçmişse, doz iki katına çıkartılmalıdır.

Ayrıca normal değerlerin üzerinde vücut ağırlığı olan yetişkinlerde de dozun iki katına çıkartılması (örn 500 IU’ ya) gereklidir. Eğer ürün 3-4 günden daha uzun süre yarası bulunan hastalara uygulanırsa etkisi çok belirgin olmayacaktır.

Klinik olarak tanı konulan tetanoz:

Tanı konulur konulmaz TETAQUİN’in 12 dozu (12 flakon - 3000 IU) uygulanmalıdır.
Sonraki gün 12 doz (12 flakon - 3000 IU) uygulanması tekrarlanmalıdır.

Uygulama şekli

Ürün derin intramusküler olarak yavaşca enjekte edilmelidir.

Klinik olarak gösterilen tetanoz durumunda, TETAQUİN’in 12 dozu farklı bölgelere uygulanmalıdır. Ürünün uygulanmadan önce vücut sıcaklığına getirilmesi önerilir.
Yaralanma durumunda tetanoz profilaksisi için debridman ve TETAQUİN’in uygulamasının yanı sıra tetanoz toksoid kullanılarak tetanoza karşı aktif immünizasyon yapılmasına başlanmalıdır. Bunu elde etmek için, vücudun diğer yanına ayrı bir hipodermik kullanılarak 0.5 ml tetanoz toksoid intramusküler olarak uygulanmalıdır.
İkinci doz dört hafta sonra uygulanmalıdır. Tam bir immünizasyon sağlamak için ikinci uygulamadan en az altı ay sonra ilave doz (0.5 ml) uygulanmalıdır.

Bulanık olan veya tortulu çözeltileri kullanmayınız. Böyle bir durum, proteinin stabil olmadığının veya çözeltinin kontamine olduğunun belirtisi olabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek/Karaciğer Yetmezliği: Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalar için etkinliği ve güvenilirliği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon: Doz ayarlaması gerekmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımına ilişkin bir veri bulunmamaktadır.