TERMACET PLUS 250 mg/5 ml 150 ml süspansiyon Gebelik

Toprak Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Termacet Plus gebelik kategorisi B'dir. Termacet Plus hamilelik kategorisi, Termacet Plus gebelik kategorisi, Termacet Plus emzirme, Termacet Plus anne sütüne geçer mi, Termacet Plus laktasyon, Termacet Plus hamilelerde kullanımı, Termacet Plus ve bebek, Termacet Plus kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelikte kullanım kategorisi B’dir.

Parasetamolün gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili iyi yöneltilmiş epidemiyolojik çalışmalar yapılmamıştır. TERMACET gebelere verilirken tedbirli olunmalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Deneysel ve klinik veriler parasetamol alan doğurma potansiyeli olan kadınların doğum kontrolü uygulanması gerektiğini göstermemektedir. Parasetamol doğum kontrol ilaçlan ile etkileşime girmez.

Gebelik dönemi

Sınırlı sayıda gebelikte parasetamole maruz kalma olgusuna ilişkin veriler parasetamolün gebelik üzerinde ya da fetus/yeni doğmuş çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Laktasyon dönemi

Parasetamol anne sütü ile atılmaktadır (süte geçmektedir). Ancak TERMACET’in tüm dozlarında emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. TERMACET emzirme döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği i
Fertilite