RIZNORM 10 mg 3 efervesan tablet Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stafine gebelik kategorisi C'dir. Stafine hamilelik kategorisi, Stafine gebelik kategorisi, Stafine emzirme, Stafine anne sütüne geçer mi, Stafine laktasyon, Stafine hamilelerde kullanımı, Stafine ve bebek, Stafine kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Stafine Krem; özellikle stafilokok ve streptekok gibi gram (+) bakterilerin ve fusidata hassas mikroorganizmaların neden olduğu deri enfeksiyonlarında etkilidir. (Enfekte yaralar, impetigo, follikülit, akne, cilt abseleri, erisipel gibi)

İlaç Sınıfı

Dermatolojik İlaçlar > Dermatolojik Antibiyotik ve Kemoterapötik İlaçlar > Vücut Yüzeyine Uygulanan Antibiyotikler > Diğer Antibiyotikler > Fusidik AsitTopikal

ATC Kodu

D06AX01

Etkin Madde

Fusidik Asit 20 mg/g

Barkodu

8699828350057

Geri Ödeme Kodu

A09222

Satış Fiyatı

9.62 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

12

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFPQ

İmal veya İthal

Ithal

NFC kodu

MTA

Eşd. ilaç grubu

E206A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Krem

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

da kullanım:

Genel tavsiye

Gebelik kategori C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

RİZNORM çok gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda rizatriptan kullanılmasıyla ilgili kontrollü yeterli çalışmalar bulunmamaktadır.
Gebelik döneminde ancak potansiyel yararı fetüs üzerindeki potansiyel riskten üstünse kullanılmalıdır. Bazı hayvan çalışmalarına göre, uygulama yavrularda ağırlık kazanımında azalma, gelişim toksisitesi ve mortalitede artış ile ilişkilendirilmiştir.

Teratojenik etki gözlemlenmemiştir.

Hayvanlarda yapılan çalışmalar her zaman insanlardan alınacak yanıtı öngöremediğinden RİZNORM ancak kesinlikle ihtiyaç duyulduğu takdirde gebelikte kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sıçanlarda yapılan çalışmalarda rizatriptanın yüksek miktarlarda süte geçtiği bildirilmiştir. Anne sıçanlar insanlardaki maksimum seviyeden çok daha fazla sistemik maruz kalıma uğradığında, sütten kesilme öncesinde yavruların vücut ağırlığında çok hafif azalma gözlenir. İnsanlarda bu konuda bilgi mevcut değildir. Bu nedenle emziren annelere RİZNORM uygulanması gerektiğinde özel bir dikkat gösterilmeli, ancak kesinlikle ihtiyaç duyulduğu takdirde kullanılmalıdır.
Tedavinin bitiminden sonra 24 saat boyunca bebekler emzirilmeyerek ilaca maruz kalım engellenmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite