TENVIA 80/12.5 mg 98 tablet Nedir

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tenvia nedir, Tenvia ne için kullanılır, Tenvia ne ilacı, Tenvia neye yarar, Tenvia ne işe yarar, Tenvia neye iyi gelir, Tenvia kullananlar, Tenvia kullanımı, Tenvia uygulama, Tenvia etkileri, Tenvia faydaları bilgilerini içerir.

2.TENVIA nedir ve ne için kullanılır?

TENVIA PLUS, 80/12.5 mg tablet, pembe renkli, oblong tabletler şeklindedir.

TENVİA PLUS tabletler, 28, 84 ve 98 tablet içeren Alüminyum/Alüminyum blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

TENVİA PLUS, telmisartan ve hidroklorotiyazid adı verilen iki etkin madde içerir. Her iki madde de yüksek kan basıncım kontrol etmeye yardımcı olur.

• Telmisartan, anjiyotensin-II reseptör antagonistleri adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Anjiyotensin II vücudunuz tarafından üretilen bir maddedir, kan damarlarınızı daraltarak kan basıncınızın yükselmesine neden olur. Telmisartan, anjiyotensin ITnin bu etkisini engelleyerek kan damarlarınızı gevşetir ve böylelikle kan basıncınızı düşürür.

• Hidroklorotiyazid, tiyazid grubu diüretikler adı verilen bir ilaç sınıfına dahildir. Hidroklorotiyazid çıkardığınız idrar miktarını arttırarak kan basıncınızın azalmasını sağlar.

Kan basıncı yüksekliği tedavi edilmediği takdirde çeşitli organlarda kan damarlarının zarar görmesine neden olur, bu durum bazen kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, inme veya körlüğe yol açabilir. Genellikle hasar oluşmadan önce kan basıncı yüksekliği bir belirti vermez. Bu nedenle, kan basıncının normal sınırlarda olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmeniz çok önemlidir.

TENVİA PLUS, telmisartan veya hidroklorotiyazidin tek başına kullanılması İle kan basıncı yeterince kontrol altına alınamayan (esansiyel hipertansiyon) hastalarda, yüksek tansiyonun tedavisinde kullanılır.