TENEVIR 245 mg 30 film kaplı tablet Endikasyonları

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tenevir endikasyonları, Tenevir tedavisi, Tenevir ne işe yarar, Tenevir neye yarar, Tenevir ne için kullanılır, Tenevir nedir, Tenevir faydaları, Tenevir ne ilacı, Tenevir ne zaman kullanılır, Tenevir kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

TENEVİR, yetişkinlerde akut viral replikasyon kanıtı ve serum alanintransferaz (ALT) düzeylerinde yükselme veya histolojik olarak aktif hastalıkta birlikte kompanse karaciğer hastalığı olan, kronik hepatit B enfeksiyonunun tedavisinde endikedir.

Bu endikasyon, kompanse karaciğer fonksiyonuna sahip HBeAg pozitif ve HBeAg negatif kronik hepatit B’si ve dekompanse karaciğer fonksiyonlu kronik hepatit B’si bulunan, nükleozid almamış ve nükleozid deneyimine sahip yetişkin hastalardaki histolojik, virolojik, biyokimyasal ve serolojik cevaplara dayanmaktadır.

TENEVIR, HIV-1 ile enfekte olmuş 18 yaşın üzerindeki yetişkinlerin tedavisinde diğer antiretroviral ilaçlarla kombinasyon halinde kullanılır.

Tenofovir’in, faydasının gösteriminde, viral yükü yüksek (> 100,000 kopya/mL) hastalar dahil, daha önce tedavi görmemiş hastalardaki bir çalışmanın ve önceden antiretroviralle tedavi edilmiş, erken virolojik başarısızlık gözlenen (< 10,000 kopya/mL, çoğu hastada <5,000 kopya/mL) hastalardaki düzenli tedaviye (genellikle üçlü tedavi) tenofovir eklendiği çalışmaların sonuçları esas alınmaktadır.

Antiretroviral rejimin başarısız olduğu hastalar için yeni bir rejime karar verirken, farklı tıbbi ürünlerle ilişkili mutasyonların biçimlerine ve hastaların tedavi hikayesine dikkat edilmelidir. Uygun olduğunda, direnç testi yapılmalıdır.