TELMIDAY PLUS 80/12.5 mg 28 tablet Nedir

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Telmiday Plus nedir, Telmiday Plus ne için kullanılır, Telmiday Plus ne ilacı, Telmiday Plus neye yarar, Telmiday Plus ne işe yarar, Telmiday Plus neye iyi gelir, Telmiday Plus kullananlar, Telmiday Plus kullanımı, Telmiday Plus uygulama, Telmiday Plus etkileri, Telmiday Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.TELMIDAY PLUS nedir ve ne için kullanılır?

TELMİDAY PLUS, 80 mg telmisartan ve 12,5 mg hidroklorotlyazid içeren pembe renkli, oblong tabletler şeklindedir.

TELMİDAY PLUS tabletler, 28, 84 ve 98 tablet içeren Alüminyum/Alüminyum blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

TELMİDAY PLUS, telmisartan ve hidroklorotİyazid adı verilen iki etkin madde içerir. Her iki madde de yüksek kan basıncım kontrol etmeye yardımcı olur.

  • Telmisartan, anjiyotensin-II reseptör antagonistleri adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Anj iyot ensin II vücudunuz tarafından üretilen bir maddedir, kan damarlarınızı daraltarak kan basıncınızın yükselmesine neden olur. Telmisartan, anjiyotensin IFnin bu etkisini engelleyerek kan damarlarınızı gevşetir ve böylelikle kan basıncınızı düşürür.
  • Hidroklorotİyazid, tiyazid grubu diüretikler adı verilen bir ilaç sınıfına dahildir. Hidroklorotİyazid çıkardığınız idrar miktarım arttırarak kan basıncınızın azalmasını sağlar.
  • Kan basıncı yüksekliği tedavi edilmediği takdirde çeşitli organlarda kan damarlarının zarar görmesine neden olur, bu durum bazen kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, inme veya körlüğe yol açabilir. Genellikle hasar oluşmadan önce kan basıncı yüksekliği bir belirti vermez. Bu nedenle, kan basıncının normal sınırlarda olup olmadığının düzenli olarak kontrol etmeniz çok önemlidir.