TAZOPER 4.5 gr IV enjeksiyonluk liyofilize toz içeren flakon Endikasyonları

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tazoper endikasyonları, Tazoper tedavisi, Tazoper ne işe yarar, Tazoper neye yarar, Tazoper ne için kullanılır, Tazoper nedir, Tazoper faydaları, Tazoper ne ilacı, Tazoper ne zaman kullanılır, Tazoper kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Yetişkinlerde

TAZOPER aşağıda belirtilen ve hassas organizmaların saptandığı veya şüphelenildiği sistemik ve/veya lokal bakteriyel enfeksiyonlarda endikedir:

-Alt solunum yolu enfeksiyonları; E.coli, Klebsiella sp., Enterococci sp., P. aeruginosa, Serraiia sp., H.influerıza, Bacterioides sp., ve anerobic cocci, metisiline duyarlı S.aureus.

-İdrar yolu enfeksiyonları (komplike ve basit); E.coli, Klebsiella sp., P.aeruginosa, mirabilis ve enterococci dahil Proteus sp., metisiline duyarlı S. aureus.

-İntra-abdominal enfeksiyonlar; E.coli, P.aeruginosa, Enterococci sp., Clostridium sp,anerobic cocci, B.fragilis dahil Bacterioides sp.

-Cilt ve cilt yapısı enfeksiyonları; E.coli, Klebsiella sp., Serratia sp., Acinetobacter sp., Enterobacter sp., P.aeruginosa, indole-positive Proteus sp., P. mirabilis, B. fragilis dahil Bacterioides sp., anerobic cocci ve Enterococci, metisiline duyarlı S. aureus.

-Bakteriyel septisemi; E.coli, Klebsiella sp., Enterobacter sp., Serratia sp., P. mirabilis, S. pneumonia, Enterococci, P. aeruginosa, Bacterioides sp. ve anerobic cocci, metisiline duyarlı S. aureus.

-Polimikrobik enfeksiyonlar; E.coli, Klebsiella sp., Serratia sp., Acinetobacter sp., Enterobacter sp., P. aeruginosa, indole-pozitif Proteus sp., P. mirabilis

-Jinekolojik enfeksiyonlar; B. fragilis dahil Bacterioides sp., anerobic cocci, Neiserria gonorrhoeae ve enterococci (S. faecalis)

-Kemik ve eklem enfeksiyonları; P. aeruginosa, Enterococci, Bacterioides sp., ve anerobic cocci, metisiline duyarlı S. aureus

- Polimikrobik enfeksiyonlar: TAZOPER, şüpheli aerobik ve anaerobik organizmalar ve metisiline duyarlı S.aureus dahil polimikrobik enfeksiyonlarda (intra-abdominal, cilt ve cilt yapısı, üst ve alt solunum yolları ve jinekolojik enfeksiyonlar) endikedir.

Yukarıda belirtilen endikasyonların yanı sıra, piperasiline duyarlı organizmaların neden olduğu enfeksiyonlar piperasilin içeriğinden dolayı da TAZOPER tedavisine cevap verirler. Bu nedenle, piperasiline duyarlı organizmaların ve TAZOPER’e duyarlı beta laktamaz üreten organizmaların sebep olduğu karma enfeksiyonların tedavisinde diğer bir antibiyotik takviyesine gerek yoktur.

Enfeksiyonlara yol açan organizmaları belirlemek ve TAZOPER’e duyarlılıklarını tespit etmek için, tedaviden önce uygun kültür ve duyarlılık testleri uygulanmalıdır.

2-12 yaş arası çocuklarda