FERIMAX 100 mg/2 ml 5 ampül Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dicol gebelik kategorisi C'dir. Dicol hamilelik kategorisi, Dicol gebelik kategorisi, Dicol emzirme, Dicol anne sütüne geçer mi, Dicol laktasyon, Dicol hamilelerde kullanımı, Dicol ve bebek, Dicol kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Dicol Jel vücut yüzeyine uygulanan bir tür ağrı kesicidir. Dicol Jel incinme, burkulma ya da ezilme gibi tendonların, ligomentlerin, kasların ve eklemlerin travma sonrası tedavisi amacıyla, dejeneratif romatizmanın lokal türleri (periferik eklemler ve vertebral kolonda osteoartroz gibi) ve burşit, tendovajinit ve el-omuz gibi yumuşak doku romatizmasının lokal tiplerinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Eklem ve Kas Ağrıları İçin Topikal İlaçlar > Vücut Yüzeyine Uygulanan Kas-Eklem Ağrısı İlaçları > Eklem ve Kas Ağrıları İçin Topikal İlaçlar > Topikal Nonsteroid Antienflamatuar > Şekerli Demir Oksit

ATC Kodu

B03AC02

Etkin Madde

Ferrik hidroksit polimaltoz 50 mg/ml

Barkodu

8699569750215

Geri Ödeme Kodu

A09826

Satış Fiyatı

11.21 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

16

Alternatif İlaç Sayısı

8

Sağlık Konuları

Anemi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEWV

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FMD

Eşd. ilaç grubu

E301B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi 1. trimesterde C, 2. ve 3. trimesterde A’dır.

FERİMAX, gebeliğin 1. Trimesterinde kullanılmamalıdır. Bu döneme ait hayvan ve gebe kadınlarda yapılmış kontrollü çalışmalar mevcut değildir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

İyi yönetilmiş epidemiyolojik çalışmalar FERİMAXTn gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir.

FERİMAX gebelik döneminde kullanılabilir.

Gebelik dönemi

Özellikle 2. ve 3. trimesterde, artan demir gereksinimi demir eksikliğine sebep olabileceği için, demir takviyesi önerilmektedir.

Laktasyon dönemi

Demir, anne sütüne geçmektedir. Bu geçiş, annenin mevcut demir seviyesine ve gıda ile alınan demir miktarına göre değişmez. Bu sebeple, emziren anneye demir preparatı verilmesi, bebekte bir demir intoksikasyonuna veya bebekte var olan demir eksikliğinin ortadan kaldırılmasına sebep olmaz. Hekime danışılarak kullanılabilir.

Üreme yeteneği/Fertilite