TAZOCIN EF 4.5 G IV infüzyon liyofilize toz içeren flakon Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tazocin gebelik kategorisi B'dir. Tazocin hamilelik kategorisi, Tazocin gebelik kategorisi, Tazocin emzirme, Tazocin anne sütüne geçer mi, Tazocin laktasyon, Tazocin hamilelerde kullanımı, Tazocin ve bebek, Tazocin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğ
urma potansiyeli bulunan kadınlar/Do
ğ
um kontrolü (Kontrasepsiyon):

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ embriyonel/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri)

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi:

TAZOCİN EF’ in gebelikte kullanımı ile ilgili yeterli çalışmalar bulunmamaktadır. Piperasilin ve tazobaktam plasentaya geçer. Gebe kadınlarda yalnızca terapötik yararı hasta ve fetüse olan riskten daha fazla ise kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi:

Piperasilin düşük konsantrasyonlarda anne sütüne geçer. Emziren kadınlarda, yalnızca terapötik yararı hasta ve bebeğe olan riskten daha fazla ise kullanılmalıdır.

Üreme yeteneğ
i / Fertilite:

Sıçanlarda üreme çalışmaları piperasilin, tazobaktam veya piperasilin / tazobaktamdan dolayı üretkenliğin bozulduğuna dair bir kanıt ortaya çıkarmamıştır