TARIVID 200 mg 100 ml flakon Endikasyonları

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tarivid endikasyonları, Tarivid tedavisi, Tarivid ne işe yarar, Tarivid neye yarar, Tarivid ne için kullanılır, Tarivid nedir, Tarivid faydaları, Tarivid ne ilacı, Tarivid ne zaman kullanılır, Tarivid kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

TARIVID, ofloksasine duyarlı mikroplardan ileri gelen aşağıdaki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

-Heamophilus influenzae, diğer gram-negatif bakteriler veya multi-rezistan patojenler ile Staphylococcus aureus’un neden olduğu akut, kronik veya tekrarlayıcı alt solunum yolu enfeksiyonları (bronşit).

-Pnömoniler; özellikle de Escherichia coli, Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas, Legionella veya Stafilokokların neden olduğu pnömoniler. Ayakta tedavi gören hastalarda pnömoniden sorumlu en sık patojenler pnömokoklar olduğundan, TARIVID bu hastalarda ilk tedavi seçeneği değildir.

-Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları; Stafilokokların ve özellikle de Pseudomonas içeren gram-negatif patojenlerin neden olduğu kronik ve tekrarlayıcı kulak, burun ve boğaz enfeksiyonları. Ancak TARIVID beta-hemolitik streptokokların neden olduğu akut tonsillit tedavisinde genellikle endike değildir ( bkz. Bölüm 4.2).

-Yumuşak doku ve cilt enfeksiyonları

-Kemik ve eklemlerin enfeksiyonları

-Bakteriyel enteritler ve küçük pelvisdeki enfeksiyonlar dahil olmak üzere karın boşluğunun ve safra yollarının enfeksiyonları

-Böbrek, idrar yolları üretral, prostatik ve genital organların enfeksiyonları, gonore

-Septisemi