CANCIDAS 50 mg 1 flakon Gebelik

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Azeltin gebelik kategorisi C'dir. Azeltin hamilelik kategorisi, Azeltin gebelik kategorisi, Azeltin emzirme, Azeltin anne sütüne geçer mi, Azeltin laktasyon, Azeltin hamilelerde kullanımı, Azeltin ve bebek, Azeltin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Azeltin 250 mg; duyarlı mikroorganizmaların etken olduğu ; - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, - Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, - Cinsel temasla bulaşan hastalıkların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler > Makrolidler > Azitromisin

ATC Kodu

J01FA10

Etkin Madde

Azitromisin 250 mg

Barkodu

8699578090166

Geri Ödeme Kodu

A11833

Satış Fiyatı

13.67 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

9

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF87

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FQD

Eşd. ilaç grubu

E622A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Kaspofungin için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

CANCIDAS’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvan çalışmalarında kaspofungin fetal rezorpsiyonlarda artış, periimplantasyon kaybında artış gibi embriyofetal toksisite ve pek çok fetal bölgede eksik kemik gelişimine yol açmıştır. CANCIDAS yalnızca potansiyel yarar fetusa yönelik potansiyel riskten fazlaysa gebelik döneminde kullanılmalıdır.

Vücut yüzey alanı karşılaştırmalarına göre insan dozuna yakın dozlarda kaspofungin ile tedavi edilen gebe sıçanların yavrularında kafatasında ve gövdede eksik kemik gelişimi ve servikal kaburga insidanslarında artışlar görülmüştür. Ayrıca fetal rezorpsiyonlarda ve periimplantasyon kaybında artış da saptanmıştır. Vücut yüzey alanı karşılaştırmalarına göre insan dozunun 2 katına yakın dozlarda kaspofungin ile tedavi edilen gebe tavşanların yavrularında talus/kalkaneus kemiklerinde eksik gelişim insidansında artış ve fetal rezorpsiyonlarda artış gözlenmiştir.
Kaspofungin tavşanlarda ve sıçanlarda plasentadan geçmiş ve fetal plazmada saptanmıştır.

Laktasyon dönemi

Kaspofunginin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, kaspofunginin sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da kaspofungin tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve kaspofungin tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite