TAMOL COLD 20 tablet Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tamol Cold gebelik kategorisi C'dir. Tamol Cold hamilelik kategorisi, Tamol Cold gebelik kategorisi, Tamol Cold emzirme, Tamol Cold anne sütüne geçer mi, Tamol Cold laktasyon, Tamol Cold hamilelerde kullanımı, Tamol Cold ve bebek, Tamol Cold kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

İlaç kullanıldığı sürece gebelikten korunmak için gerekli önlemler alınmalıdır.

Gebelik dönemi

TAMOL COLD, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve / veya embriyonal / fetal gelişim ve / veya doğum ve / veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir(bkz. 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel riskbilinmemektedir.

İlaç, ancak sağlayacağı yararın fetüs üzerindeki olası riskten daha ön planda olduğu durumlarda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Parasetamol ve psödoefedrin anne sütüne geçer. Parasetamolün anne sütündeki konsantrasyonu, annenin plazmasındaki anlık konsantrasyonuna benzerdir. Ancak, emençocuk için sakıncaları bilinememektedir. Dekstrometorfan ve metaboliti olan dekstorfananne sütüne çok az miktarda geçer. Ancak, emzirme döneminde TAMOL COLDkullanılması önerilmez.

Üreme yeteneği/Fertilite

Siklooksijenaz/prostoglandin sentezini inhibe eden ilaçların, ovülasyon üzerine etki ederek kadın fertilitesine zarar verdiği üzerine limitli kanıt vardır. Bu durum tedavininsonlandırılması ile düzelir. Parasetamol prostoglandin sentezini inhibe ettiğinden, fertiliteyiinhibe etmesi olasıdır ancak bu durum ortaya konmamıştır.