RISMOS 35 mg 4 film kaplı tablet Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zinnat gebelik kategorisi C'dir. Zinnat hamilelik kategorisi, Zinnat gebelik kategorisi, Zinnat emzirme, Zinnat anne sütüne geçer mi, Zinnat laktasyon, Zinnat hamilelerde kullanımı, Zinnat ve bebek, Zinnat kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Zinnat Şurup; - Üst solunum yolları enfeksiyonları: Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, otitis media, sinüzit, tonsilit, farenjit gibi - Alt solunum yolları enfeksiyonları: Akut bronşit ve kronik bronşitin akut alevlenmeleri ve pnömoni gibi - Genito-üriner sistem enfeksiyonları: Piyelonefrit, sistit, üretrit gibi. Gonore: Akut ve komplike olmayan gonokokal üretrit ve servisit - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Furonkül, piyoderma, impetigo gibi - Erken Lyme hastalığı tedavisinde ve takiben yetişkin ve 12 yaştan büyük çocuklarda geç Lyme hastalığı profilaksisinin tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > İkinci Kuşak Sefalosporinler > Sefuroksim

ATC Kodu

J01DC02

Etkin Madde

Sefuroksim 125 mg/5 ml

Barkodu

8699516090357

Satış Fiyatı

19.86 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

9

Alternatif İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Paget Hastalığı , Kemik Erimesi

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

RİSMOS kullanımının doğum kontrol yöntemleri üzerine etkisi bilinmemektedir. RİSMOS kullanımı sırasında ek bir doğum kontrol yöntemi gerektiğine dair veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/embriyonal/fetal gelişim/ve-veya/doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

RİSMOS gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

RİSMOS laktasyon döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme toksisitesinde klinik kullanıma yakın dozlarda fetüslerin sternum ve/veya kafataslarında osifikasyon değişiklikleri ve hipokalsemi gözlenmiştir. Farelerde 3.2 mg/kg/gün, tavşanlarda ise 10mg/kg/gün dozlarında teratojenite görülmemiştir. Daha yüksek dozlar maternal toksisite nedeniyle denenmemiştir.