TACROLIN %0.1 pomad (30 gr) Etkileşimi

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tacrolin etkileşimi, Tacrolin etken madde, Tacrolin yardımcı maddeler, Tacrolin alkol, Tacrolin etkileşim, Tacrolin kullananlar, Tacrolin dozu, Tacrolin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

TACROLİN ile resmi topikal ilaç etkileşim çalışmaları yapılmamıştır.

Takrolimus insan derisinde metabolize olmaz, bu da takrolimus metabolizmasını etkileyebilecek perkütan etkileşim potansiyelinin olmadığını gösterir.

Sistemik dolaşımdaki takrolimus, hepatik Sitokrom P450 3A4 (CYP3A4) aracılığıyla metabolize edilir. Takrolimus pomadın, topikal uygulamasından kaynaklanan sistemik emilimi düşüktür(<1.0 ng/ml) ve CYP3A4 inhibitörü olarak bilinen maddelerle eş zamanlı kullanımındanetkilenmesi olası değildir. Ancak, etkileşim olasılığı göz ardı edilemez ve yaygın ve/veyaeritrodermik hastalığı olan kişilerde, bilinen CYP3A4 inhibitörlerinin (eritromisin, itrakonazol,ketokonazol ve diltiazem gibi) eş zamanlı sistemik uygulaması dikkatle gerçekleştirilmelidir.

Özel populasyonlara ilişkin ek bilgiler

Pediyatrik popülasyon

2-11 yaş arasındaki çocuklarda, Neisseria meningitidis’e karşı proteinle konjüge edilmiş aşı ile bir etkileşim çalışması gerçekleştirilmiştir. Aşıya karşı gelişen hızlı yanıt üzerine, immünhafızanın oluşması üzerine veya humoral ve hücre-aracılı bağışıklık üzerine herhangi bir etkigörülmemiştir.