SANDOSTATIN LAR 20 mg 1 flakon Gebelik

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Budenofalk gebelik kategorisi B'dir. Budenofalk hamilelik kategorisi, Budenofalk gebelik kategorisi, Budenofalk emzirme, Budenofalk anne sütüne geçer mi, Budenofalk laktasyon, Budenofalk hamilelerde kullanımı, Budenofalk ve bebek, Budenofalk kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Budenofalk 3 mg; bronşiyal astım (Nefes darlığı. Akciğerlerdeki hava yollarında ortaya çıkan yaygın daralma ve buna bağlı solunum zorluğu nöbetleriyle belirgin hastalık) tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > İshal İlaçları, Barsak Antienflamatuar ve Antienfektifleri > Barsak Antienflamatuarları > Lokal Etkili Kortikosteroidler > Budesonid

ATC Kodu

A07EA06

Etkin Madde

Budesonid 3 mg

Barkodu

8699543160016

Geri Ödeme Kodu

A01483

Satış Fiyatı

30.09 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

23

Alternatif İlaç Sayısı

32

Sağlık Konuları

Ülseratif Kolit , Crohn Hastalığı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEUR

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACY

Eşd. ilaç grubu

E381C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) SANDOSTATİN için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalısmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelisim / doğum ya da doğum sonrası gelisim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. kısım 5.3).

Gebelik Dönemi

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Oktreotidinin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalısmalar, oktretidinin sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da SANDOSTATİN tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına / tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve SANDOSTATİN tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Dişi sıçanlardaki fertilite çalışmalarıyla pre-, peri- ve postnatal çalışmalar, günde 1 mg/kg'a kadar olan subkütan dozların üreme performansını ve yavruların gelişmesini olumsuz yönde etkilemediğini göstermiştir. Yavrularda görülen, fizyolojik büyümenin biraz geçikmesi şeklindeki etki geçici olmuş ve aşırı farmakodinamik aktivite nedeniyle büyüme hormonu (GH) inhibisyonuna bağlanmıştır.