SYNVISC 8 mg/ml steril ELASTOVISKOZ SIVI içeren kullanıma hazır 1 enjektör Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Synvisc dozu, Synvisc dozaj, Synvisc doz aşımı, Synvisc uygulama, Synvisc kullanım şekli, Synvisc kullanımı, Synvisc kullanım süresi, Synvisc açmı tokmu, Synvisc nedir, Synvisc ne için kullanılır, Synvisc nasıl kullanılır, Synvisc faydaları, Synvisc etkileri, Synvisc günde kaç kez, Synvisc sabah mı akşam mı, Synvisc fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji, uygulama sıklığı ve süresi:

Diz: SYNVİSC tedavisi diğer analjeziklerin uygun olmadığı durumlarda endikedir. Dize birer hafta ara ile haftada 2 ml (1 şınnga) olmak üzere üç intraartiküler enjeksiyon uygulanmalıdır. Eklemdeki fazla sinoviyal sıvı boşaltılmalıdır. Optimal etki üç enjeksiyon sonrasında sağlanır ve birkaç ay sürer. Önerilen maksimum doz 6 ay içinde 6 enjeksiyondur, enjeksiyonlar arasında en az dört hafta olmalıdır. Bununla birlikte bazı hastalarda üç enjeksiyondan daha az enjeksiyon ile tatmin edici bir sonuç alınabilir. Tedavi kürünün tekrarının yaran yeterince araştırılmamıştır.

Kalça, ayak bileği, omuz: Önerilen başlangıç tedavi rejimi tek doz 2 ml enjeksiyondur. Bununla birlikte, bu enjeksiyondan sonra yeterli semptomatik düzelme sağlanamazsa ikinci bir 2 ml enjeksiyonu önerilir. Klinik veriler ikinci enjeksiyonun ilk enjeksiyondan 1-3 ay sonra uygulandığında yarar sağladığını göstermiştir.

Tedaviye yanıt verenlerde, daha kısa veya uzun süreler bildirilmiş olmakla birlikte genel olarak etki süresi 26 hafta olarak bildirilmiştir. Prospektif klinik veriler, 3 enjeksiyonluk bir kürün ardından tedavi yararının 52 haftaya kadar uzayabileceğini göstermiştir.

Uygulama şekli:

Ambalajı açıldıktan sonra enjektörün içeriği derhal kullanılmalıdır.

SYNVISC enjekte edilmeden önce eklem içindeki sinovyal sıvı veya efüzyon aspire edilmelidir.

Enjeksiyon oda sıcaklığında uygulanmalıdır.

Blisterden (tabladan) çıkarmak için, enjektör gövdesinden tutulmalı, piston çubuğuna dokunulmamalıdır.

Enjeksiyon, aseptik koşullara uyularak uygulanmalı, enjektörün ucundaki kapak özel dikkat göstererek çıkarılmalıdır.

Herhangi bir sızma olmasını önlemek için, gri kapak önce biraz döndürüldükten sonra çıkan İmalıdır.

Uygulama sırasında sızıntı oluşmasmı engellemek için, iğnenin enjektöre bağlandığı plastik ucu sıkıca tutarak iğnenin iyice yerleştiğine emin olunmalıdır.

İğne takılırken veya çıkarılırken çok sıkılmamak veya aşın güç uygulamamalıdır, enjektörün ucu kınlabilir.

SYNVISC enjeksiyonu yalnızca sinoviyal boşluğa uygulanmalıdır. Gerekirse enjeksiyon sırasında özellikle kalça ve omuz gibi eklemlerde floroskopi gibi uygun yol gösterici teknikler kullanılmalıdır. İyonik ya da noniyonik kontrast ajanlar kullanılabilir. 2 ml SYNVİSC için en fazla 1 ml kontrast madde kullanılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:
18 yaşın altındaki çocuklarda SYNVİSC denenmemiştir, bu nedenle kullanılmamalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı olgusu bildirilmemiştir.