SYNAX 275 mg 10 film tablet Uyarılar

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Synax uyarılar, Synax zararları, Synax önlemler, Synax riskler, Synax yan etkisi, Synax alerji, Synax alkol, Synax hamileler, Synax emzirme, Synax araç kullanımı, Synax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

NSAİD sınıfı diğer ilaçlarda olduğu gibi naproksen sodyum tedvisi sırasında da aşağıdaki olasılıklara karşı önlemler alınmalıdır.
1) Kronik kullanım sırasında gastrointestinal kanama veya ülserasyon görülebilir. Bunların sıklığı yaklaşık %1 kadardır. Alkolizm, sigara ve geçirilmiş Gİ hastalıklar bu riski arttırabilir.
2) Hepatik, renal , kardiak fonksiyonları azalmış hastalarda ve yaşlılarda prostaglandinlerin renal perfüzyonu destekleyici etkisi azaldığından renal fonksiyonda dekompensasyon olabilir. Bu etki riversibl olup ilacın kesilmesiyle düzelir.
3) Siroz diğer karaciğer hastalıklarında ve yaşlılarda total naproksen plasma konsantrasyonu azalmakla beraber albimüne bağlı olmayan serbest fraksiyon artmış olabilir. Bu hastalarda doz dikkatle ayarlanmalı, gerekirse azaltılmalıdır.
4) Prostaglandinlerin klorür reapsorpisyonu ve antidiüretik hormon üzerindeki inhibitör etkisi NSAİD'ler tarafından azaltılacağından su ve tuz retansiyonunun sakıncalı olabileceği hipertansiyon ve konjestif kalp yetmezliği vakalarında naproksen sodyum dikkatle kullanılmalıdır.
5) İlacın gebelikte emniyetle kullanılabileciğini gösteren kontrollü araştırmalar mevcut değildir. Ducutus arteriosusun erken kapanmasına neden olabileceğinden gebeliğin sonlarına yakın kullanılmamalıdır.
6) Naproksen sodyum plasma konsantrasyonlarının 1'i kadar süte geçer kullanılmamalıdır.