SUVATIN 20 mg 14 film tablet Gebelik

Helba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Suvatin gebelik kategorisi X'dir. Suvatin hamilelik kategorisi, Suvatin gebelik kategorisi, Suvatin emzirme, Suvatin anne sütüne geçer mi, Suvatin laktasyon, Suvatin hamilelerde kullanımı, Suvatin ve bebek, Suvatin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Kolesterol ve kolesterol biyosentezine ait diğer maddeler fötüs gelişimi için gerekli olduğundan, HMG-KoA redüktaz enziminin inhibisyonuna bağlı ortaya çıkabilecek riskler,SUVATIN tedavisinin gebelik döneminde sağlayacağı yararın önüne geçer. Hayvançalışmalarında, üreme toksisitesine yönelik bilgiler sınırlıdır (Bkz. Bölüm 5.3 Kliniköncesi güvenlilik verileri). SUVATIN kullanan, gebe kalma poatnsiyeli olan kadınlar,uygun bir doğum kontrol yöntemi kullanmalıdır. Eğer hasta bu ilacı kullandığı sırada gebekalırsa, tedavi acilen sonlandırılmalıdır.

Gebelik dönemi

SUVATIN gebelik döneminde kontrendikedir.

Laktasyon dönemi

SUVATIN laktasyon döneminde kontrendikedir.

Rosuvastatin, sıçanların sütüne geçmektedir. İnsanlarda anne sütüne geçip geçmediği konusunda bilgi yoktur (Bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasyonlar).

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvan çalışmalarında, üreme toksisitesine yönelik bilgiler sınırlıdır (Bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).