ULTRAVIST 370 100 ml şişe Gebelik

Atabay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Parol Hot gebelik kategorisi C'dir. Parol Hot hamilelik kategorisi, Parol Hot gebelik kategorisi, Parol Hot emzirme, Parol Hot anne sütüne geçer mi, Parol Hot laktasyon, Parol Hot hamilelerde kullanımı, Parol Hot ve bebek, Parol Hot kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak üst solunum yollarının akut enfeksiyonlarında (nezle, grip, sinüzit, farenjit, bronşit) kısa süreli semptomatik tedavi için kullanılır.

İlaç Sınıfı

Solunum Sistemi > Burunla İlgili İlaçlar > Sistemik Nazal Dekonjestanlar > Sempatomimetikler > Psödoefedrin Kombinasyon

ATC Kodu

R01BA52

Etkin Madde

Klorfenamin Maleat 2 mg , Parasetamol 250 mg , Psodoefedrinin Hcl 30 mg

Barkodu

8699717250017

Satış Fiyatı

5.57 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Alternatif İlaç Sayısı

14

Sağlık Konuları

Burun Akıntısı , Gripte Semptomatik Tedavi , Alerjik Reaksiyonlar

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AEP

Ambalaj Miktari

12 poşet granül

Renk

Turuncu

Şekil

Başka

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılamaz.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

Praparat gebelikte ancak kesin bir endikasyon varsa ve anne için faydaları fötus için potansiyel risklerden üstünse kullanılmalıdır. Bileşimindeki aktif maddeler anne sütüne geçtiğinden ilacın emziren annelerde kullanılması önerilmez.

İlaç Formu

Granül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye: Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

ULTRAVIST’in diagnostik görütüleme için uygulanan tek kullanımlık bir preparat olmasından dolayı ilave bir kontrasepsiyon yöntemi gerektirmemektedir.

Gebelik dönemi:

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm

5.3 Klinik öncesi güvenlik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. ULTRAVIST gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelikte X ışınlı tetkiklerden kaçınılmalıdır. Gebe kadınlarda yeterli ve kontrollü çalışmalar yapılmamıştır. Non-iyonik kontrast maddelerin gebelerdeki kullanımının güvenli olduğuna dair yeterli veri mevcut değildir. Mümkün olduğunca gebelikte radyasyondan kaçınılmalıdır ve kontrast madde olsun veya olmasın X-ışınlı tetkikin yararları olası risklere karşı özenle tartılmalıdır.

Hayvan çalışmaları, insanlarda tanısal iopromid uygulamasını takiben gebeliğe, embriyonal/fötal gelişime, doğuma veya doğum sonrası gelişime zararlı bir etki göstermemektedir.

Laktasyon dönemi: