SUTENT 50 mg 14 kapsül Etkileşimi

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sutent etkileşimi, Sutent etken madde, Sutent yardımcı maddeler, Sutent alkol, Sutent etkileşim, Sutent kullananlar, Sutent dozu, Sutent kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Sunitinib plazma konsantrasyonunu artırabilen ilaçlar:

Sunitinib malatın sağlıklı gönüllülerde tek doz uygulanması sonrasında CYP3A4 inhibitörü, ketokonazol ile eş zamanlı uygulanması sunitinibin Cmaks ve EAA0_® değerlerini sırasıyla %49 ve %51 artırır.

SUTENT’in CYP3A4 enziminin diğer inhibitörleri (örn., itrakonazol, ritonavir, greyfurt suyu, eritromisin, klaritromisin) ile birlikte uygulanması sunitinib konsantrasyonlarını artırabilir. Bu nedenle, inhibitörlerle birlikte uygulamadan kaçınılmalıdır veya CYP3A4 inhibe edici potansiyeli olmayan veya en az potansiyeli olan alternatif bir eş zamanlı medikasyon seçimi düşünülmelidir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda, tolere edilebilirlik dikkatli şekilde izlenerek, SUTENT dozunun GIST ve mRCC için günde minimum 37.5 mg’a ve pankreatik NET için 25 mg’a indirilmesi gerekebilir (Bölüm 4.2’ye bakınız).

Sunitinib plazma konsantrasyonunu azaltabilen ilaçlar:

SUTENT’in sağlıklı gönüllülerde tek doz uygulanması sonrasında CYP3A4 indükleyicisi, rifampisin ile eş zamanlı uygulanması sunitinib+primer aktif metabolit kompleksinin Cmaks ve EAAo-oo değerlerini sırasıyla %23 ve %46 azaltmıştır. SUTENT’in CYP3A4 enziminin diğer indükleyicileri (örn.,deksametazon, fenitoin, karbamazepin, rifampisin, fenobarbital veya sarı kantaron olarak da bilinen Hypericum perforatum / St. John’s Wort) ile birlikte uygulanması sunitinib konsantrasyonlarını azaltabilir.

Bu nedenle, indükleyicilerle birlikte uygulamasından kaçınılmalıdır veya CYP3A4 indükleyici potansiyeli olmayan veya en az potansiyeli olan alternatif bir eş zamanlı medikasyon seçimi düşünülmelidir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda, tolere edilebilirlik dikkatli şekilde izlenerek, SUTENT dozunun 12.5 mg’lık artışlarla arttırılması gerekebilir (GIST ve mRCC için günde 87.5 mg’a ya da pankreatik NET için günde 62.5 mg’a kadar) (Bölüm 4.2’ye bakınız).

Test edilen diğer tüm CYP izoformları için hesaplanan in vitro Ki değerleri (CYP1A2, CYP2A6, CYP2B6, CYP2C8, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6, CYP2E1, CYP3A4/5, ve CYP4A9/1l) sunitinib veya onun primer aktif metabolitinin, bu enzimler tarafından metabolize edilebilen

ilaçlarla klinik anlamda herhangi bir ilaç-ilaç etkileşiminin olmadığını göstermiştir.

Antikoagülanlar

Sunitinib ile tedavi edilen hastalarda nadiren hemoraji gözlenmiştir (bakınız bölüm 4.4 ve 4.8). Aynı zamanda anti-koagülanlarla (yani varfarin; asenokumarol)tedavi edilen hastalar tam kan sayımı (trombositler), koagülasyon faktörleri (PT/INR) ve fiziksel muayene ile periyodik olarak izlenmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Pediyatrik popülasyon: