SUPRANE VOLATIL 240 ml solüsyon(DESFLURAN) Kullananlar

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.SUPRANE VOLATIL kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

SUPRANE VOLATIL'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Araç ve makina kullanımı

SUPRANE’in araç ve makine kullanımı üzerinde ne tür etkileri olduğu bilinmemektedir. Ancak genel anestezi sonrasında araç ve makine kullanımıyla ilgili beceriler bozulabileceğinden 24 saat boyunca araba ve makine kullanımından kaçınmalısınız.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

SUPRANE ve belirli bazı ilaçlar birbiriyle etkileşim gösterebilir. Reçeteli ilaçlar ile reçetesiz ürünler olan vitaminler ve bitkisel katkılar da dahil olmak üzere aldığınız tüm ilaçlar konusunda hekiminize bilgi veriniz. Aldığınız ilaçlar hakkında bilgi sahibi olunuz. Doktorunuza göstermek üzere bunların bir listesini saklayınız.

SUPRANE’e ek olarak aşağıdaki ilaçları da alacaksanız özel dikkat gerekmektedir:

• Kas gevşetici ilaçlar (örneğin suksametonyum, pankuronyum, atrakuryum, vekuronyum, sisatrakuryum). Bu ilaçlar genel anestezi altındayken kaslarınızı gevşetmek için kullanılır.

  • Narkotik ilaçlar (örneğin fentanil, morfin, remifantil, hidromorfon, oksikodon). Bu ilaçlar güçlü ağrı kesici özelliği olan ve ameliyat sırasında sıklıkla kullanılan ilaçlardır.
  • Benzodiazepinler (örneğin midazolam, diazepam, nitrazepam). Bu ilaçlar rahatlatıcı özellikleri olan (sedatif) ilaçlardır ve ameliyattan önceki endişe halinizi gidermek için
  • kullanılır.

    • Sarı kantaron (St. John's wort). Bitkisel kökenli bu preparat ruhsal bozukluklarda kullanılılır.

    • Nitröz oksit. Bu ilaç da anestezi için kullanılan ve ağrınızı hafifletecek bir ilaçtır.

    Anestezi doktorunuz SUPRANE’e ek olarak bu ilaçları kullanacaksa dozlarını ayarlayacaktır.