BUSILVEX IV inf. için kon. çözelti { Pierre Fabre } Gebelik

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Merozan gebelik kategorisi D'dir. Merozan hamilelik kategorisi, Merozan gebelik kategorisi, Merozan emzirme, Merozan anne sütüne geçer mi, Merozan laktasyon, Merozan hamilelerde kullanımı, Merozan ve bebek, Merozan kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Merozan Meropenem etken maddeli bir ilaçtır. Merozan deride ve deri altında görülen enfeksiyonların tedavisinde, intra-abdominal enfeksiyonlarda, bakteriyel menenjit hastalıklarında kullanılır.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > Karbapenemler > Meropenem

ATC Kodu

J01DH02

Etkin Madde

Meropenem 50 mg/ml

Barkodu

8699769270025

Geri Ödeme Kodu

A10971

Satış Fiyatı

24.74 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

7

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFD7

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FPB

Eşd. ilaç grubu

E487B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

BUSİLVEX gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar BUSİLVEX tedavisi sırasında ve tedavinin ardından 6 ay süreyle etkili doğum kontrolü uygulamak zorundadırlar.

Gebelik dönemi

Busulfan preklinik çalışmalarda embriyofetal letaliteye ve malformasyonlara neden olmuştur (bkz. 5.3). Ne busulfan, ne de DMA’nın gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili yeterli veri yoktur. Düşük dozda oral busulfan ile az sayıda konjenital anormallik bildirilmişse de, bunlar kesin olarak etkin maddeyle ilişkilendirilmemiştir ve üçüncü trimestrde ilaca maruz kalınması, intraüterin gelişme üzerinde zararlı etkilere neden olabilir.

Laktasyon dönemi

Busulfanın ve DMA’nın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İnsan ve hayvan çalışmalarında busulfanın tümörojenisite potansiyeli gösterildiğinden, tedavi başladığında emzirmeye son verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite)