SULBAKSIT IM/IV 250 mg 1 flakon Saklanması

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sulbaksit saklanması, Sulbaksit muhafazası, Sulbaksit soğuk, Sulbaksit nem, Sulbaksit karanlık, Sulbaksit ambalaj, Sulbaksit çocuklardan saklanması, Sulbaksit son kullanma tarihi, Sulbaksit firması, Sulbaksit kullanma talimatı, Sulbaksit üretici firma bilgilerini içerir.

5.SULBAKSIT IM/IV'in saklanması

Aşağıdaki dilüsyon kullanılabilir.

Ampisilin+Sulbaktam    Toplam doz    Çözücü    Maksimum son

Eşdeğer Dozlar (mg)    (mg)    Hacmi    konsantrasyon

(mİ)    (mg/ml)

250+ 125    375    1    250+ 125

İntravenöz uygulama için SULBAKSİT, cnjeksiyonluk steril su veya uyumlu olduğu bir solüsyonla sulandırılmalıdır. Oluşabilecek köpüklerin kaybolması ve tam çözündüğünün gözle tetkiki için bir süre bırakılmalıdır. Doz 3 dakikadan daha uzun bir sürede bolus enjeksiyonu olarak veya daha büyük dilüsyonlarda 15-30 dakika süreli intravenöz infuzyon halinde verilebilir.

İntravenöz infüzyon için değişik çözücülere ait kullanma süreleri aşağıda gösterilmiştir.

SULBAKSİT derin intramusküler enjeksiyon olarak da uygulanabilir; intramusküler uygulamada ağrı olursa sulandırmada % 0.5 anhidröz lidokain hidroklorürün steril enjeksiyonluk solüsyonu kullanılabilir. İntramusküler uygulama için konsantre solüsyon hazırlandıktan sonra bir saat içinde kullanılmalıdır.

Geçimsizlikler

SULBAKSİT dekstroz veya diğer karbonhidrat solüsyonlarında daha az stabildir ve kan ürünleri ve protein hidrolizatlarla karıştırılmamalıdır.

Aminoglikozidlerin, aminopcn i si ünlerden herhangi birinin varlığında in vitro inaktivasyonu nedeniyle, sulbaktam sodyum / ampisilin sodyum ve aminoglikozidler ayrı olarak sulandırılmak ve ayrı olarak uygulanmalıdırlar.