BRONKOFLU şurup Dozu

Atabay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bronkoflu dozu, Bronkoflu dozaj, Bronkoflu doz aşımı, Bronkoflu uygulama, Bronkoflu kullanım şekli, Bronkoflu kullanımı, Bronkoflu kullanım süresi, Bronkoflu açmı tokmu, Bronkoflu nedir, Bronkoflu ne için kullanılır, Bronkoflu nasıl kullanılır, Bronkoflu faydaları, Bronkoflu etkileri, Bronkoflu günde kaç kez, Bronkoflu sabah mı akşam mı, Bronkoflu fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinlerde günde 2-3 kez, her seferinde 15mL, 6 yaşın üzerindeki çocuklarda doktor gerek gördüğünde günde 2-3 kez her seferinde 10 mL(2 ölçek) verilir.

Uygulama şekli:

Sadece oral kullanım içindir.

BRONKOFLU aç karnına alınmaz, yemeklerden sonra kutu içindeki kaşık ölçekle alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Özel bir kullanım uyarısı yoktur. Ancak ciddi böbrek ve karaciğer yetmezliğinde dikkatli olunmalıdır.

Pediyatrik popülasyon: 6 yaş altında kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon: Özel bir kullanım uyarısı yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımında ortaya çıkan semptomlar, standart dozlarda efedrin kullanımı sonrasında da görülebilen, bulantı, kusma, ateş, çarpıntı, taşikardi, huzursuzluk, solunum depresyonu vekonvülziyondur.

Efedrin doz aşımını takiben, paranoid psikoz, delüzyon ve halüsinasyonlar görülebilir.

Doz aşımı durumunda hemen gastrik lavaj yapılarak semptomatik destek tedavisi uygulanır. Sıvı ve elektrolit dengesini korumak için intravenöz sıvı uygulaması yapılırken, gerekirse sedatif veoksijen verilir.