SUFENTA 5 mcg/10 ml 5 ampül Kullanımı

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.SUFENTA nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Kullanılacak SUFENTA miktarı ve uygulama yolu durumunuza bağlı olarak değişir. Doktorunuz kilonuza, yaşınıza ve tıbbi durumunuza göre ihtiyacınız olan SUFENTA miktarını belirleyecektir.

Uygulama yolu ve metodu

SUFENTA ya tüm vücudun anestezisi (genel anestezi) için bir toplardamar içerisine (intravenöz) ya da vücudun bir kısmının anestezisi (lokal anestezi) için omurilik çevresinde belli bir seviyeye (epidural) enjekte edilir.

Omurilik çevresine uygulamada (epidural), SUFENTA’nın uygulanacağı ince bir tüp yerleştirilecektir. Gerektiği durumlarda bu küçük tüpten birkaç doz verilebilir.

Çocuklarda kullanımı

Büyük cerrahi işlemlerden önce 2-12 yaşları arasındaki çocuklarda anestezinin başlatılması ve sürdürülmesi için, hastanın durumu, yaşı ve kilosu dikkate alınarak doktor tarafından belirlenen dozda uygulanmaktadır.

2 yaşından küçük çocuklarda damar içerisine veya omurilik çevresine SUFENTA uygulanmasının etkinlik ve güvenilirliği ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır.

Yaşlılarda kullanımı

Diğer opioidlerde de olduğu gibi yaşlılarda ve düşkün hastalarda doz azaltılmalıdır.

Özel kullanım durumları

Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda SUFENTA’ nın dikkatle uygulanması ve ameliyat sonrası takibin daha uzun süreyle yapılması önerilmektedir.

Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda SUFENTA’ nın dikkatle uygulanması ve ameliyat sonrası takibin daha uzun süreyle yapılması önerilmektedir.

Eğer SUFENTA ’ nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla SUFENTA kullanırsanız

Size gerekenden fazla doz verilmesi olası değildir, ancak böyle bir durumda doktorunuz gerekli önlemleri alacaktır. Başlıca belirtisi solunum zayıflamasıdır.

SUFENTA ’ dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Doz aşımı durumunda doktor için bilgi:

Acil önlemler:

Hipoventilasyon veya apne oluşması durumunda, oksijen uygulayınız ve solunuma yardımcı olunuz ya da kontrol ediniz.

Solunum depresyonunu kontrol altına almak için naloksan kullanılmalıdır. İlave dozların gerekli olabileceğini unutmayınız.

Diğer önlemler:

Eğer solunum depresyonuna kas sertliği eşlik ediyorsa, bir intravenöz nöromüsküler blok ajanı uygulanması gerekli olabilir.

Şiddetli veya devamlı hipotansiyona hipovolemi eşlik ediyorsa, parenteral sıvı uygulaması düşünülmelidir.

Hastayı dikkatle izleyiniz ve gerekirse ilave destekleyici tedavi uygulayınız.

SUFENTA'i kullanmayı unuttuysanız

SUFENTA doktorunuz tarafından size uygulanacağı için, sizin kullanmayı unutmanız olası değildir.

SUFENTA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

SUFENTA tedavisini doktorunuz sonlandıracak ve izleyecektir.